Hlavní obsah

Známe věkové rozmezí, ve kterém si ženy užívají nejlepší sex svého života

Novinky, ald

Kvalitní sex je spojován s mládím, tedy obdobím, kdy jsme aktivní a plné života. Jenže poslední studie odhalují, že se sexem je to podobné jako s vínem. Pokud se tedy trápíte tím, že váš sexuální život není uspokojivý, nezoufejte. Vše se ještě podle vědců může změnit.

Foto: Profimedia.cz

Starší ženy si mohou sex mnohem více užívat.

Článek

Do studie, kterou provedla antikoncepční aplikace Natural Cycles, se zapojilo 2600 žen různého věku. Ženy byly rozděleny do třech věkových kategorií, přičemž první skupinu tvořily mladé ženy do 23 let. Druhá skupina se zaměřila na ženy ve středním věku od 24 do 36 let a poslední skupinou byly ženy starší 36 let. Následně všechny účastnice dostaly sadu detailních otázek, mezi kterými nechyběly dotazy typu: Jak atraktivní se cítíte? Jak často máte orgasmus? Jak silné jsou vaše orgasmy? Kolikrát do týdne máte sex?

Dvanáct hlavních důvodů, proč spolu partneři nespí

Vztahy a sex

Po následném vyhodnocení vyšlo najevo, že nejstarší skupina žen se cítila atraktivněji než zbytek zúčastněných. Zároveň se mohla pochlubit silnějšími orgasmy i pravidelným sexuálním životem. Dále 87 % starších žen uvedlo, že v posledním měsíci měly uspokojivý sex, který v mnoha případech skončil skvělým orgasmem. A jak zní jejich tajemství? Pravděpodobně důvěra nejen v sebe sama, ale především ke svému partnerovi.

Špatně na tom nebyly ani třicátnice. U této skupiny žen bylo zaznamenáno, že se cítí ve své kůži a sebeláska jim nečiní žádný problém. Ženy ve středním věku na tom nejsou špatně ani s kvalitou sexu, neboť 76 % z nich řeklo, že mají dobrý sexuální život. Bohužel o takových číslech si může nechat zdát nejmladší skupina výzkumu. Ženy mladší 23 let mají nejen problém s uspokojivým sexem, ale především jim dělá vrásky nízká frekvence dosažených orgasmů.

Muži a ženy o sexu aneb Tipy, jak si milování užívat co nejvíc

Vztahy a sex

Vypadá to tedy, že pokud oba partneři mají chuť, pak společně mohou dosáhnout velkých věcí i v pozdějším věku.

Reklama

Související články

Co se děje s ženským tělem při orgasmu

Co je to orgasmus? V první řadě je důležité říci, že neexistuje jednotná definice. Zatímco lékaři zkoumají fyziologické změny, které s orgasmem přicházejí,...

Ženská ejakulace - můžete ji zažít i vy?

Jedním z nejspornějších témat v oblasti sexuality je ženská ejakulace. Některé ženy tvrdí, že ji zažívají na pravidelné bázi, jiné se domnívají, že jde...

Výběr článků

Načítám