Hlavní obsah

Život bez sexu ničí psychické i fyzické zdraví

– LONDÝN
Novinky, Famous

Milostné hrátky jsou stejně důležité jako příjem potravy, pití nebo pohyb. Sex udržuje tělo v perfektním stavu a pomáhá udržovat v kondici také mysl a duši. Dobrovolná abstinecne se tak rovná pomalé sebevraždě...

Článek

Pravidelný sex provozovaný s nadšením prospívá ženám i mužům. Pověstná studie z Queens University v Belfastu pak před lety prokázala, že sex dokonce ochrání před smrtí. Zvláště u mužů platí pravidlo, čím více a častěji prožívají orgasmus, tím je riziko předčasné smrti ve středním věku nižší.

Ale milování již dvakrát až třikrát do týdne může výrazně zlepšit hned několik tělesných projevů. Po orgasmu například máme mnohem vnímavější a lepší čich. Mozek vyloučí hormon prolaktin, což způsobí tvorbu nových neuronů z kmenových buněk v čichové části mozku.

Sníží se také riziko srdeční choroby. Pokud souložíme minimálně třikrát týdně, pak se hrozba infarktu a mrtvice zmenší na polovinu. Sex si dopřávají častěji také všichni štíhlí. Při milostném dovádění se spalují tuky a tělo se procvičí jako při málokteré pohybové aktivitě.

Výbornou terapií na deprese je sex zvláště u žen. Některé studie tvrdí, že při orgasmu se z mužského semene dostává ženskými rodidly do jejich těla hormon prostaglandin, který pak spouští reakce v těle. Hormonální stabilita prospívá rovněž psychice.

Orgasmus má lepší účinky než mnohé léky na tišení bolesti. Po vyvrcholení se totiž do těla vyplaví obrovské množství oxytocinu, který zapříčiní vyloučení endorfinů. Ty si hravě poradí s migrénou, revmatem i zánětem.

Časté onemocnění chřipkou a nachlazením poukazuje na jediné, dotyčný má málo sexu. Pokud však člověk souloží alespoň dvakrát týdně, jeho riziko onemocnění horečnatou chorobou klesne hned o třicet procent.

Ačkoli to může zavánět šarlatánstvím, semeno je bohaté na zinek, vápník a další minerály. Není sice výbornou pleťovou maskou a neomlazuje, může ale dodávat tělu důležité prvky. Zubaři navíc tvrdí, že lidé oddávající se sexu často mají lepší chrup. Většinou si totiž častěji čistí zuby, aby neodrazovali partnera nelibým dechem.

Konečně je tu rakovina prostaty, kterou trpí jen skuteční lenoši. Lékaři totiž tvrdí, že muži by měli ejakulovat do padesáti let věku alespoň pětkrát týdně. Pak se téměř jistě zbytnění a možné rakovině vyhnou. A když není tolikrát do týdne po ruce partnerka, ruka sama může pomoc nabídnout.

Reklama

Související témata:

Související články

Sex je důležitý i v klimakteriu

Řada žen bere klimakterium jako konečnou stanici svého sexuálního života. Je pravda, že spoustě dalších ho přechod zkomplikuje. Nejzajímavější je ale sledovat...

Výběr článků

Načítám