Hlavní obsah

Ženy záměrně pomlouvají příliš atraktivní sokyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud žena stojí o nějakého muže, nebojí se použít neřestných praktik. O sokyni v lásce šíří pomluvy, vykládá zvěsti o jejím pochybném sexuálním životě, zpochybňuje její vzhled. To vše ženy dělají proto, aby soupeřku vyloučily ze společnosti a zvýšily si tak svoji šanci u mužského protějšku.

Foto: Profimedia.cz

Pokud je žena atraktivní, může v seznamování narazit na nepříjemné pomluvy od svých sokyň.

Článek

Krásné ženy to nemají snadné. Jejich vzhled jim sice skýtá řadu výhod (především u mužů), ale příslušnice jejich vlastního pohlaví se jim za to častokrát mstí, jak jen můžou.

Atraktivita je totiž výhoda, která se v souboji o partnera absolutně netoleruje. Podle kanadských psychologů ženy podvědomě a automaticky nesnášejí všechny sokyně, které jsou hezčí a sexuálně přitažlivější než ony samy. Šíří o nich pomluvy a shazují jejich vzhled.

V tomto případě se jedná o nepřímou agresivitu a techniku vyloučení ze společnosti. „Ženy mají zvláště tendenci využívat tuto strategii proti atraktivním a sexuálně dostupným sokyním,“ tvrdí doktorka Tracy Vaillancourtová z University of Ottawa.

Nenávistná strategie startuje už u dívek

Nejagresivnější v tomto ohledu jsou ženy v reprodukčním věku a také v období ovulace. Tato nenávistná strategie startuje už i u dívek kolem patnáctého roku věku, naštěstí ale s přibývajícím věkem postupně ubírá na intenzitě.

Ženy se straní fyzických potyček, a proto raději volí nepřímou agresivitu. Cítí, že kvůli potomkům musí zůstat plné síly, a proto se nesmí ohrozit na zdraví ani vitalitě. Sokyně se tak snaží odstraňovat nepřímou technikou – pomluvami a snahou vyloučit dotyčnou ze společnosti. Na tomto fenoménu je založena celá řada filmových a románových příběhů, které popisují lidskou realitu.

Studie ukázaly, že fyzicky atraktivní dámy, znamenají pro ostatní ženy velké riziko. Pokud se ještě jeví jako sexuálně dostupné, míra netolerance rapidně vzroste. Je to zřejmě tím, že ženy používají sex jako ovládací mechanismus. Ve hře s muži dává nedostatek sexu ženám velkou výhodu. Pokud se však objeví taková, která mužům poskytuje sex ochotně, ostatní ženy ji začnou vylučovat ze své společnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Když je u ženy na prvním místě muž

Příchod miminka znamená pro rodinu velký zlom. Doma už není jen muž a žena, ale najednou je tam malý tvoreček, který potřebuje lásku, pozornost a péči zpočátku...

Kvůli komu se ženy chtějí líbit

Ženy se chtějí líbit. Většina z nás se ráda hezky obleče, nalíčí a cítí se žensky. Kvůli komu? Mnoho žen na sebe dbá především kvůli mužům, nezanedbatelné...

Výběr článků

Načítám