Hlavní obsah

Ženy stále častěji přicházejí do jiného stavu v prosinci

Novinky, bok

Měsíc prosinec je výjimečný pro mnohé lidi hned z několika důvodů. Blíží se konec roku, děti se těší na Mikuláše, malí i velcí společně pak na Vánoce, dárky a Silvestra. A některé ženy spoléhají na to, že zrovna v tomto měsíci otěhotní.

Foto: Profimedia.cz

Uvolněná nálada vánočních večírků nahrává nezávazným vztahům.

Článek

Oficiální statistiky o počtu narozených ve Velké Británii dokládají, že stále více lidí slaví své narozeniny v průběhu září, čímž logicky spadá doba početí na období právě kolem prosince.

Zajímavé vysvětlení, proč tomu tak je, pak dokládají neoficiální statistiky. Někteří rodiče totiž své úsilí počít potomky záměrně směřují na prosinec, aby narozením v září dali svému dítěti něco jako „akademickou výhodu“.

Děti narozené v září totiž většinou nastupují do první třídy jako jedny z nejstarších ve třídě, cituje Daily Mail.

Prosinec jako psychická podpora

Samotné období tohoto konečného měsíce roku může mít ale i podpůrný charakter, a to především u párů, které se snaží zatím bezvýsledně o početí.

„Pokud se pár pokoušejí o potomka, je prosinec právě tím měsícem, který i díky vánočnímu období a více dnům volna nabízí možnost, jak mohou být dva lidé více spolu. Hlavně pokud se již snaží déle a z milování se stává spíše povinnost. Psychická pohoda je také důležitá. Lidé by neměli zapomínat na to, že si mají sex i užívat, ne ho brát jen jako účel produkce potomstva,“ vysvětluje vztahová expertka Jo Hemmingsová.

Nechtěný výsledek vánočních večírků

Za početím v prosinci může stát ale i další vysvětlení. V měsíci, který je plný sbližování a oslav, je logicky o něco větší riziko, že se na jednom z večírků žena nechá okouzlit některým kolegou, a po společných radovánkách ji může čekat „dáreček“ v podobě radostného očekávání.

„Prosinec je ideálním obdobím pro setkávání. Všeobecně panuje uvolněnější atmosféra, večírky jsou téměř na pořadu dne. Je třeba myslet i na to, že se naskytne možnost nezávazného flirtu. Pokud nechce žena vstoupit do nového roku s nepříjemným překvapením, je třeba vždy myslet na spolehlivou ochranu,“ uzavírá Hemmingsová.

Reklama

Související články

Největší mýty o těhotenství

Těhotenství patří mezi nejkrásnější období života ženy. Pokud se vše vyvíjí tak, jak má, mohou se nastávající matka i otec v klidu a pohodě chystat na příchod...

Potraty jako trestný čin

Zakopání, probití srdce kůlem, stětí. Takové tresty hrozily matkám, které zavraždily vlastní novorozeně. Přesto se tyto činy vždycky táhly kobercem dějin jako...

Výběr článků

Načítám