Hlavní obsah

Ženy s velkým poprsím jsou moudřejší

Novinky, Korzo/Plus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Americká socioložka a doktorka Yvonne Rossdaleová dospěla k naprosto šokujícímu odhalení. Z inteligenčních testů, kterých se zúčastnilo 1 200 žen, vyšlo najevo, že mezi velikosti poprsí a mírou inteligence existuje přímá úměra.

Foto: Zdeňka Kalová

Adventní výzdoba

Článek

Ženy, které mají takřka dětské hrudníčky, vyšly z testů jako nejhloupější. Naopak dobrovolnice, jejichž podprsenky se nadýmají znatelněji, disponovaly většími rozumovými schopnostmi.

"Právě ty získávaly při odpovědích na zkušební otázky v průměru o deset kladných bodů víc než ostatní, ale i majitelky středního a velkého poprsí dosahovaly při hodnocení o tři až čtyři body lepšího skóre než ženy v obou zbývajících skupinách," uvedla doktorka Rossdaleová, která se sama nemůže přiliš velkými prsy pyšnit.

Sexy ženy jsou sebevědomé

Podle odborníků je spojitost mezi objemem hrudníku a inteligencí vysvětlitelná. Ženy s mohutnějším poprsím se líbí mužům, což dámám lichotí a zvyšuje jim to sebedůvěru. 

Plastika na rozumu nepřidá

Odpůrci kontroverzní teorie však podotýkají, že je výzkum zavádějící. "Klientky plastických chirurgů zřejmě věří, že díky nim budou mít nejen smyslnější postavu, ale navíc prudce vzroste i jejich mozková kapacita," tvrdí jeden z nich ironicky.

Reklama

Související témata:

Související články

Prsní implantáty prý ženou k sebevraždám

S klidným srdcem už mohou odborníci všem dámám doporučovat, aby si dvakrát rozmyslely pořízení prsních implantátů. Nezávislé výzkumy ve Spojených státech...

Výběr článků

Načítám