Hlavní obsah

Ženy, považující se samy za neatraktivní, se ženou alespoň za úspěchy v práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Antonio

Pokud se ženy cítí málo atraktivní, pak raději volí kariéru než boj o přízeň mužů s ostatními ženami. Čím průměrnější žena vzhledově je, tím je pak v konkurenčním prostředí žen více motivována úspěchem v kariéře. Američtí vědci tvrdí, že kariéristkami jsou tak nejčastěji ženy, které se mužů bojí, nevěří své vlastní přitažlivosti nebo se bojí, že se nevdají.

Foto: Profimedia.cz

Kariéristkami jsou prý nejčastěji ženy, které se mužů bojí.

Článek

Experimenty a statistické analýzy vědců z Texasu prý dokazují, že v prostředí, kde je mužů méně než žen, a těch atraktivních a zajímavých je nedostatek, je mnohem více kariéristek než v prostředí, kde je mužů více než žen a jsou dostupní jako „ženichové“.

V prostředí s menším počtem atraktivních mužů je také více matek, které poprvé rodí ve vysokém věku a mají méně dětí. Mladé ženy jsou také mnohem soupeřivější v kariéře, když si jen myslí, že je mužů méně, ačkoli ve skutečnosti jich je dostatek.

„Ovlivňuje ženské kariérní snahy poměr mužů a žen v jejich místě života? Statistická data z reálného světa a experimenty z laboratoře odpovídají, že ano,“ tvrdí doktorka Kristina Duranteová z University of Texas v San Antoniu.

Reklama

Související témata:

Související články

Plnovous na ženy působí doslova asexuálně

Plnovous opravdu není sexy. Pro naprostou většinu žen je velmi neatraktivní a ve většině z nich při haló efektu vyvolá negativní pocity. Zatímco jemné strniště...

Výběr článků

Načítám