Hlavní obsah

Ženy jsou připravené říci své ano dříve než muži

LONDÝN

Britští muži žádají své partnerky podle nové studie o ruku zhruba po třech letech známosti. Podle organizace, která pořádá každoroční londýnský svatební veletrh National Wedding Show, je průměrná doba od prvního pohledu k okamžiku, kdy muž symbolicky nebo skutečně poklekne před vyvolenou, dva roky, 11 měsíců a osm dní. Je to asi o tři měsíce později, než by tuto žádost chtěly ženy slyšet.

Článek

Ženy by totiž žádost o ruku z úst svého partnera chtěly slyšet dříve a jsou připraveny odpovědět ano už po dvou letech, sedmi měsících a 24 dnech.

Alexandra Camposová z National Wedding Show řekla, že muži by měli jít koupit zásnubní prsten, jakmile se blíží třetí výročí známosti. Pokud chtějí "zabodovat", měli by otázku položit o několik měsíců dříve.

Ženy už jen pasivně nečekají na žádost o ruku

Anketa mezi 3000 zasnoubenými páry ukázala, že ne všechny ženy trpně čekají, až si to jejich milý rozmyslí. Každá desátá naopak navrhla sňatek sama a každá desátá dala tomu svému na to, aby se vyjádřil, přesnou lhůtu. Více než 75 procent z nich uvedlo, že pokud by to neudělal, známost by ukončily.

Právě letos se může počet žen, které vezmou věci do svých rukou, ještě dále zvýšit. Je totiž přestupný rok a tradice datující se podle Camposové prý až do pátého století dovoluje ženám, aby o přestupném roce požádaly o sňatek ony.

Ty Britky, které jejich partner uspokojí včasným návrhem na sňatek, ale často nebývají spokojeny s tím, jak to udělal, uvedl deník Daily Mail. Na 43 procent dotázaných uvedlo, že by si přály, aby ten okamžik byl mnohem romantičtější. Na 42 procent jich neváhalo a partnerovi to také řekly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám