Hlavní obsah

Ženský mozek a jeho sexuální centra vědci přirovnávají ke kokpitu stíhačky

– Londýn

O odlišnostech ženského a mužského mozku není pochyb. Ne jinak je tomu u sexuálních center v mozku. Podle neurologů Ogi Ogase a Sai Gaddama lze ženský mozek a jeho sexuální centra přirovnat ke kokpitu stíhačky – svítí v něm spousta kontrolek a je v něm spousta spínačů. Zatímco muž má v mozku pouze jeden spínač.

Foto: Profimedia.cz

V ženském mozku stejně jako v kokpitu stíhačky svítí spousta kontrolek a je v něm spousta spínačů.

Článek

Mužům stačí vizuální podnět, když vidí ženu mající orgasmus, jsou vzrušení sami o sobě. Proto také ženy mnohdy orgasmus předstírají. U žen je to ale složitější. Podle Ogase a Gaddama se musejí cítit tak, že jsou žádoucí, takže jejich mozek funguje jako „detektivní agentura, která neustále zkoumá mnohé z mužových kvalit, než se rozhodne, zda je dotyčný hoden pozornosti“.

„Ženy potřebují vědět, že se to bude opakovat, že je muž oddaný a zavázaný a že se bude vracet,“ tvrdí Ogas.

„Mužský sexuální mozek je jako stroj s jedním spínačem, zatímco ženský sexuální mozek je jako kokpit stíhačky. Je tam hromada kontrolek a ovladačů a aktivace vyžaduje sofistikovanou kalibraci,“ tvrdí Gaddam.

Reklama

Související témata:

Související články

Mysl si nejlépe odpočine při sexu a józe

Mezi činnosti, které nás myšlenkově vyčerpávají, patří práce, nakupování, cestování i zkrášlování. Ovšem mezi ideální nástroje pro myšlenkovou očistu patří...

Výběr článků

Načítám