Hlavní obsah

Záměry muže "na lovu" prozradí jeho pohled, potvrdili vědci

– Tokio

Japonští výzkumníci zjistili, že mužovy záměry prozradí jeho oči. Tvrdí, že pokud se muž ženě dívá dlouho do očí, možná si opravdu myslí, že to je pro něj ta pravá. Pokud ale jeho pohled často mění směr z obličeje na tělo, jde mu jen o "to jedno".

Foto: Profimedia.cz

Když se muž ženě dívá dlouho do očí, může to znamenat, že je pro něj ta pravá

Článek

Ženy si pořád lámou hlavu s tím, jak poznat, zda muž hledá vážný vztah nebo si jen chce užít sex. Vědci teď našli na tuto prastarou otázku odpověď.

Vědecká studie Tokijské univerzity také zjistila, že tvář je při hledání životního partnera či partnerky dvakrát více důležitá než tělo.

Dr. Tom Currie, který výzkum vedl, přiměl deset manekýnů a deset manekýnek pózovat na fotografiích ve spodním prádle. Fotografie pak ukazoval stovkám mužů a žen. Ti pak hodnotili jejich atraktivitu jak pro krátkodobou aférku, tak pro dlouhodobý vztah, uvádí list Metro.

Co prozradí pohled

Ukázalo se, že jen 20 procent mužů dalo lepší hodnocení postavě než tváři ženy. Tedy v případě, že hledali dlouhodobý vztah. Dvakrát tolik, tedy 40 procent mužů, se zaměřovalo spíš na ženské tělo, pokud jim šlo jen o sex.

Tato zjištění tedy víceméně potvrzují, že pokud jde o krátkou známost, postava hraje velkou roli. Když jde ale o něco vážnějšího, rozhoduje tvář.

Takže až příště půjdete na první rande, všímejte si, kam se váš protějšek dívá.

Reklama

Související témata:

Související články

Pravidelný sex je pro zdraví muže nezbytný

Sex je pro mužské tělo nezbytný. Podle vědců by se pánové měli věnovat bezpečným sexuálním praktikám velmi pravidelně. Pokud totiž svůj pohlavní orgán...

Výběr článků

Načítám