Hlavní obsah

Záběry dětí v bříšku jdou na Slovensku na dračku

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Košicích mají nový hit. Budoucí rodiče si mohou pořídit CD nosiče se záběry miminka v bříšku matky. Záběry z ultrazvuků a pohyblivé obrázky dětí v bříšku jdou na dračku.

Článek

Podle deníku Nový čas košičtí gynekologové nabízejí záběry miminek za 60 až 1000 slovenských korun v závislosti od počtu a náročnosti. Na vytváření těchto CD používají speciální přístroj. "Je to doplňková služba pacientům. Něco podobného, jako je přítomnost tatínka u porodu, za což se u nás platí 500 korun," říká Ladislav Rosocha, primář gynekologicko - porodnické kliniky Fakultní nemocnice L.Pasteura.

Speciální přístroj za šest miliónů korun pořizuje tří až čtyř dimenzionální obrázky vývoje plodu v prostoru a v pohybu. "Tento speciální ultrazvuk funguje prakticky nonstop. Denně na něm vyšetříme asi deset pacientek, pro které pořizujeme záběry plodu. Využívá se také pro bezplatné vyšetření vrozených vývojových chyb," dodal primář. Cena za jeden obrázek činí 60 slovenských korun (Sk). Pětiminutové video vyjde na 600 Sk a desetiminutové video na tisíc Sk. Zájem je obrovský a přístroj si na sebe už dnes vydělává. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám