Hlavní obsah

Vztahům prospívá, když si muž jednou do týdne zajde na pivo

Novinky, das

Češi pivo milují, což potvrzují především jeho vysokou spotřebou, ale také tím, jak moc tento zlatavý mok ovlivňuje jejich životy. Prohlášení „Jdu na jedno” u nás doslova zlidovělo. Každý hned ví, o co se jedná a kam dotyčný míří. Dokonce i ženy jsou v tomto směru k mužům shovívavé a návštěvy v hospůdkách jim v určitém množství tolerují. Dokonce si myslí, že se to na jejich vztazích pozitivně odráží.

Foto: Profimedia.cz

„Jdu na jedno.” Toto oznámení u nás doslova zlidovělo.

Článek

V nedávném průzkumu značky Gambrinus se více než polovina žen přiznala, že jim vůbec nevadí, když si jejich partner zajde jednou v týdnu s kamarády na pivo, 30 % z nich nevnímá jako problém ani dvě návštěvy hospody za týden.

Většina žen (85 %) si totiž uvědomuje, že zakazovat partnerovi, aby si občas zašel na pivo, může vztahu spíše uškodit. Naopak, pokud jim v tom nebudou bránit, jejich vztah bude pohodovější a stabilnější.

Vše je tedy o domluvě a schopnosti najít řešení ke spokojenosti obou pohlaví. „Pomyslným vrcholem partnerské diplomacie je stav, když si muž tu a tam zajde na jedno i se svou partnerkou,“ potvrzuje psycholog a specialista na partnerské vztahy Petr Šmolka.

Z průzkumu dále vyplynulo, že zajít si jednou týdně na pivo s přáteli může mít i mnohem větší rozměr. U 68 % žen totiž ztrácejí muži na atraktivitě, pokud rezignují na své koníčky a přátele.

„Je to logické. Pokud pomineme fakt, že ženy nemají rády, když je na nich muž přespříliš závislý, tak chození na pivo má i sociální aspekt. Jde tedy i o udržování sociálních vazeb, což se následně odráží i ve vztazích,” dodává Šmolka.

Nic se ale nemá přehánět. Pokud je muž v hospodě třikrát týdně, nebo dokonce častěji, tak to neprospívá vztahu, přátelství ani jeho zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám