Hlavní obsah

Vitamíny jsou palivem pro dobrý sex

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Pokud se vám v sexuálním životě něco nedaří, zvolněte a přemýšlejte, zda vám někde nevázne dostatečný přísun některého z plejády důležitých vitamínů. Správná výživa je totiž pro kvalitní milování a vyvrcholení velmi důležitá.

Článek

Mezi významné sexuální vitaminy patří v tucích rozpustné vitamíny A a E a ve vodě rozpustné vitamíny B1, B3 a C. První zmíněný je důležitý pro rozmnožování. Nedostatek vitamínu A se projeví v zakrnění varlat a vaječníků vedoucí až k neplodnosti. Dále způsobuje nedostatek pohlavních hormonů a vysychání pokožky. Zdrojem této látky jsou ryby, vejce, sýry, jogurty a listová zelenina či žlutooranžové ovoce.

Vitamín E neboli tokoferol je pro tělo nezbytný antioxidant. Vychytává volné radikály, podporuje imunitu i životnost buněk. Nedostatek se projeví sníženou funkcí vaječníků a varlat vedoucí až k neplodnosti. Dostatek ho je v rostlinných olejích, ořechách, semenech, sóji a máku.

Nedostatek energie a vyčerpání může působit nízká hladina vitamínu B1. Je to katalyzátor energie, takže při ztrátě chuti na sex, vyčerpanosti, únavě a bolestech hlavy je možná příčinou jeho nedostatek. Pojídáním chřestu, fazolí, ananasu, ořechů a hnědé rýže si ho zajistíme dostatek.

Pokud nemůžete dosáhnout orgasmu, konzumujte více vitamínu C

B3 je vitamín důležitý pro nervy a kůži. Nedostatek se projeví záněty kůže a mentálními či zažívacími obtížemi. To vše vážně ohrožuje milostný život. Přísun do těla zajistí libové, kuřecí a rybí maso, brokolice a jogurt.

Posledním notoricky známým tzv. céčkem je vitamín významný pro stovky fyziologických pochodů v těle člověka. Vitamín C neboli kyselina askorbová je stejně jako éčko antioxidantem. Ovlivňuje mimo jiné také vázání železa v krvinkách, které zajišťují tělu dostatečné okysličení. Důležitý je také pro nadledvinky, v nichž se tvoří hormony ovlivňující správný chod pohlavních orgánů a umožňující dosažení orgasmu. Nejvíce céčka je v čerstvém ovoci jako jsou jahody, citrusové plody, rybíz, jeřabiny a také v rajčatech.

Reklama

Související témata:

Související články

Víte, co je "vitamín života"?

Ve velké rodině vitamínů, bez kterých se neobejde tělo žádného člověka, je jeden, který bývá někdy neprávem přehlížený, ačkoli má pro lidské zdraví naprosto...

Výběr článků

Načítám