Hlavní obsah

Většina nevěrníků nesnese profesně úspěšnější milenku

Nevěrníci touží být ve valné většině alfa samci. Tedy muži, kteří mají nad ženami výraznou převahu, především na společenském žebříčku. Jen osmnáct procent mužů snese společensky úspěšnější milenku.

Foto: Profimedia.cz

Nevěrníci touží být ve valné většině alfa samci, žena by je neměla kariérně převyšovat.

Článek

V praxi to znamená, že pánové ze střední třídy hledají milenky většinou ve stejné vrstvě či v té nižší. Jen nejvýše postavení jedinci si troufnou hledat ve všech společenských skupinách. A pro muže střední třídy je v osmdesáti procentech případů nepřijatelné, že by jejich milenka byla z vrstvy nejvyšší, tedy kariérně a finančně úspěšnější než oni.

„Přestože se mění socioekonomické rozložení společnosti, muži chtějí být ve vztahu stále těmi alfa samci. Chtějí někoho, kdo je bude obdivovat a zbožňovat, někoho, na něhož můžou udělat dojem, protože většina mužů má sebevědomí nízké,“ tvrdí Noel Biderman, šéf společnosti Avid Life Media, která provozuje seznamku pro nevěrníky.

Výsledky vyplývají právě z průzkumu mezi uživateli seznamky, která pomáhá zadaným či přímo manželům najít milenky a milence pro nevěru.

Dvě třetiny žen z nejnižší společenské vrstvy naopak hledají milence ve střední či nejvyšší společenské třídě. Ženy ze střední třídy ale ve čtyřiapadesáti procentech případů hledají milence ze stejné skupiny, čtyřicet procent z vyšší a zbytek je ochoten přijmout milence z dělnické třídy.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak nevěra rodičů ovlivňuje vývoj dětí

Nikdy v minulosti rodiče tolik nehleděli na potřeby svých dětí jako v současnosti. Záleží jim na složení dětské stravy, kvalitě hraček, dbají na mimoškolní...

Jak zachránit vztah po provalené nevěře

Každý touží po pohádkově krásném vztahu až do smrti. Ale realita bývá jiná. Každodenní strasti obvykle jednou za čas do vztahu zavanou nějaké drobné neshody...

Výběr článků

Načítám