Hlavní obsah

Většina mužů má normální velikost přirození, přesto trpí komplexy

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohlavní úd je po tisíciletí symbolem mužství a pro některé národy i symbolem vzniku Vesmíru. A tak není divu, že kolem mužského přirození panuje celá řada mýtů, zejména co se týče jeho velikosti.

Na velikosti nezáležíVideo: Novinky

 
Článek

Trápení s velikostí přirození a srovnávání s ostatními muži není záležitost novodobých dějin. Historie sahá až do starověku. Například již při vstupu mezi muže dostávali římští chlapci medailonky s replikami ztopořeného penisu a někteří římští vojevůdci dokonce povyšovali vojáky na základě velikosti jejich penisu.

Problematika významu velikosti penisu a vyhodnocování sexuální výkonnosti muže na základě velikosti jsou tedy zakořeněny hluboko v nás.

Velikost jako ukazatel sebevědomí

Podle sexuologů má velikost penisu větší vliv na mužské sebevědomí než na samotný sexuální výkon a potvrzují to i rozsáhlými výzkumy. Odborné zdroje například uvádějí, že délka normálního penisu je 6 - 10 cm v klidu a 11 - 17 cm při erekci. Průměrná délka ženské pochvy je pak 8 - 9 cm a z průzkumů jasně plyne, že více než polovina žen dosahuje sexuálního uspokojení a orgasmu drážděním klitorisu a zevních rodidel.

Bohužel i přesto muži stále nesmyslně touží po penisu s velikostí 20 – 25 cm.

Sexuolog Radim Uzel tato přání ještě umocňuje srovnáním s dalšími savci - lidoopy. U gorilího samce dosahuje ztopořený penis něco přes tři centimetry. A orangutan je na tom zhruba o centimetr lepší. Přestože svou tělesnou konstitucí jsou mnohdy větší, zvládnou i s takto malým přirozením plně uspokojit partnerku.

Nadměrný penis lze tak považovat jen jako nápadný signál mužnosti. "Otázkou zůstává, jakému obecenstvu je tento signál vlastně určený. Můžeme oprávněně pochybovat, že to jsou ženy. Většina průzkumů totiž tvrdí, že je více vzrušují jiné znaky mužského těla. Pohled na nadměrně veliký penis pro ně není příliš atraktivní," dodává Radim Uzel.

Lze tak jednoduše usuzovat, že muži dávají svůj veliký penis na odiv opět jen mužům. A tak i za jejich komplexy nestojí ženy, ale především kamarádi, s nimiž se neustále srovnávají.

Bohužel je skutečně zarážející, kolik mužů řeší svou velikost a šířku penisu, aniž by museli, jelikož patří mezi ty, které příroda obdařila. Přesto na svém penisu hledají nedokonalosti a velmi často se srovnávají s nesrovnatelným.

Z pohledu odborníků se však víceméně jedná o čistě psychologický problém, proto by se tito muži neměli bát zajít za svým psychologem či sexuologem. V takových případech totiž bývá psychoterapie účinnější metodou než všelijaké přípravky a přístroje na zvětšení penisu, kterými si muži mohou mnohdy více ublížit, než pomoci.

Pomůcky na zvětšení penisu

Odborníci obvykle varují před nejrůznějšími zázračnými přístroji na prodloužení penisu. Jejich účinky obvykle spočívají ve vytažení topořivých těles z těla. Prodlouží tedy penis v ochablém stavu, zatímco při erekci jeho rozměry zůstanou stejné. Muži si tedy mohou zvednout sebevědomí jen v klidové fázi, při erekci na tom budou naprosto stejně, jako před použitím přístrojů.

V poslední době muži čím dál častěji volí plastickou chirurgii. Díky operaci jim může být penis prodloužen a může být zvětšen i jeho objem. Obvykle tuto cestu volí muži s vrozenou vadou tzv. mikropenisem, kdy penis dosahuje velikosti dětského malíčku anebo ti, kdo trpí psychickými poruchami. Nejsou však výjimečné případy mužů, již se chtějí uplatnit v pornografickém průmyslu.

Více zajímavostí a tipů na prodloužení penisu naleznete v přiloženém videu.

Anketa

Uvažovali jste vy, nebo váš partner o zvětšení penisu?
Ano, příroda byla velmi skromná
6,5 %
Ano, ale byl to skutečně nesmyslný rozmar
3,6 %
Ne, i když příroda byla skromná
7,2 %
Ne, je to naprostý nesmysl
67,1 %
Ne, naštěstí byla příroda štědrá
15,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 17312 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám