Hlavní obsah

Vědec: česnek pomáhá spouštět erekci

Novinky, ČTK, Allheadlinenews
BERLÍN

Přestože konzumaci česneku nelze kvůli jeho typickému zápachu před romantickou schůzkou doporučit, jiné jeho kvality především muži naopak ocení. Podle nejnovější studie totiž česnek významně vylepšuje výkonnost a výdrž při sexu.

Článek

Studii vedl lékař Jörg Grünwald z Berlínské univerzity, podle něhož česnek u mužů napomáhá rozšíření tepen a zlepšuje tak proudění krve do pohlavního orgánu. Česnek zároveň posiluje tvorbu oxidu dusnatého, chemické látky podílející se na spuštění erekce.

"Česnek může pomoci. Dobrý přítok krve do pohlavního orgánu znamená, že by muži neměli mít problém se sexem," řekl lékař.

Běžná konzumace česneku ale podle doktora nestačí. Je prý vhodně užívat také výtažky v tabletách pro zvýšený efekt. Česnekové pilulky pro muže trpící impotencí hodlá v brzké době vyzkoušet také Americká asociace pro srdeční choroby ve Washingtonu. Grünwald zde již svůj záměr představil.

Podle odborníků česnek, který snižuje cholesterol v krvi, nemá žádné škodlivé vedlejší účinky. Jeho pravidelná konzumace ochrání před různými nemocemi, patří sem kardiovaskulární potíže, mozkové příhody, rakovina, vysoký krevní tlak. V neposlední řadě také dokáže předejít chřipce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám