Hlavní obsah

V USA odstartovala první televize pro gaye

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Homosexuální páry sice ve Spojených státech nemohou vstupovat do manželství, ale nyní jim je přeci jen jistá útěcha nabízena. Mohou totiž sledovat televizní stanici Logo určenou převážně gayům a lesbičkám.

Článek

Vysílání bylo zahájeno ve čtvrtek a zajišťuje ho síť MTV. Stanice Logo je vůbec první televizí ve Spojených státech, která se obrací k homosexuálním, ale i bisexuálním divákům. Předpokládá se, že si ji naladí až deset miliónů domácností.

Televize uvede několik vlastních seriálů, mezi nimi například Noah´s Arc, což je obdoba seriálu Sex ve městě, ovšem v úpravě pro homosexuály. Mapuje příběhy čtyř gayů afroameričanů, kteří se stýkají s jinými muži, budují své kariéry a prožívají nejrůznější životní problémy.  

Stanice bude rovněž vysílat asi dvě stovky filmů s homosexuální tematikou, například Angels in America, Kissing Jessica Stein, Philadelphia a Far from Heaven.

Reklama

Výběr článků

Načítám