Hlavní obsah

V sexu jde především o fyzické uspokojení, až poté o city

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AUSTIN

Romantikům dávno odzvonilo. Američtí vědci totiž zjistili, že naprostá většina lidí si neužívá sex z lásky, ale pouze kvůli fyzickému potěšení. Dříve byli tyto skutečnosti podsouvány hlavně mužům, nicméně výzkum prokázal, že ženy se chovají naprosto totožně.

Článek

Průzkum mezi vysokoškolskými studenty obou pohlaví prokázal, že se do sexu vrhají nejčastěji proto, že je druhá osoba přitahuje a chtějí s ní zažít fyzické potěšení, protože je to příjemné. Nikoli proto, že dotyčného milují.

Muži a ženy se navíc v hlavních důvodech, proč jdou do sexu, téměř vůbec neliší. Výzkumem, proč se lidé chtějí milovat, strávili experti z University of Texas pět let. "Vyvrátili jsme řadu pohlavních stereotypů... Že muži chtějí sex pouze kvůli fyzickému potěšení a ženy kvůli lásce. To se s mými objevy neslučuje," potvrdila profesorka klinické psychologie Cindy Mestonová.

Ta také vyzvala veřejnost, aby přestala věřit lživým knihám a tvrzením o tom, že muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. "Čím podrobněji obě pohlaví zkoumáme, tím více nacházíme podobností," potvrdil doktor Irwin Goldstein, sexuolog ze San Diega.

Muži i ženy souloží velmi často také pro zábavu. Pánové to mají na čtvrtém místě svého žebříčku priorit, zatímco dámy na osmém. "Žádný z rozdílů mezi pohlavími není velký. Muži více využívají příležitostí mít sex. Takže když tady je a je dostupný, jdou na to. A to více než ženy. Ty se zase častěji vrhají do sexu proto, aby potěšily své partnery," dodala Mestonová.

Reklama

Související témata:

Související články

Erotické parfémy a jejich účinnost

Před několika málo lety jsem napsal knihu Sexuální zvěřinec. Největší diskusi překvapivě vzbudila kapitola o pohlavních vůních. Čtenáře mimořádně zajímalo...

Výběr článků

Načítám