Hlavní obsah

V největším belgickém hampejzu slouží dívky, technika i policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Poněkud neobvyklou proměnou nedávno prošlo jedno antverpské stavení - z bývalého masokombinátu se stal největší belgický veřejný dům. To však není jediná zajímavost, kterou se tato nezvyklá stavba může pyšnit. V jejích útrobách se navíc na rozdíl od mnoha jiných podobných "zařízení" dívky i zákazníci mohou cítit více méně bezpečně.

Foto: Petr Hejna

Zde stával kostel sv. Prokopa, ďábla Prokop zkrotil, hlavním děl se neubránil.

Článek

Na jejich blaho totiž kromě různých technologických vymožeností přímo na místě dohlíží desítky policistů. Z továrny měl původně vyrůst obytný dům. Avšak vzhledem k tomu, že lokalita se nachází jen pár kroků od čtvrti Falconplein, která je odjakživa známá hojným výskytem kněžek lásky, společnost De Conick nakonec rozhodla plány změnit.

Z továrny na maso tak vznikl poměrně luxusní hotel. Má jednapadesát extraprosklených a osvětlených místností jako výkladních skříní. Ty si dívky pronajímají v přepočtu za zhruba 1500 korun na půl dne. Pak už si v nich mohou dělat, co se jim zlíbí.

Podle listu La Derniere heure je ale v podniku kromě široké škály služeb pohybujících se v přepočtu v cenách od 900 do 24 000 korun možné najít i bdělé policisty. Ti jednak dohlížejí na bezpečí osazenstva a zároveň kontrolují, zda vše probíhá v souladu se právními normami.

Policie má svou kancelář

Strážci zákona si kvůli tomu dokonce přímo v samém srdci budovy pronajali kancelář. Není prý sice tak vkusně zařízená, jako ji mají dívky, ale zato je mnohem levnější. Policajty měsíčně přijde v přepočtu všehovšudy na 10 000 korun.

Na první pohled sice stavba možná nevypadá nejmoderněji, avšak uvnitř je plná různých technických vymožeností. V každé z místností jsou například nainstalovány tři alarmy, s jejichž pomocí by dívky v případě nesnází mohly přivolat pomoc. "Toto zabezpečení, společně s přítomností policie, je pro dívky důkazem důvěryhodnosti," uvedl zástupce firmy De Conick.

"Policie nám řekla, že jestliže se v našich vitrínách objeví tři nelegálně pracující dívky, do měsíce nám dům zavře," dodal. Aby k tomu nedocházelo, zavedl majitel celý systém preventivních opatření.

Mimo jiné si dívky musely nechat sejmout otisky prstů, a to nejen pro účely evidence. Otiskem prstu získají i kódy pro vstup do místností. Ve svém pokoji pak musí prstík znovu otisknout na zvláštní ciferník, jinak by se jim nezapnulo světlo a topení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám