Hlavní obsah

Trapasy ze života aneb Jak může vypadat nejhorší rande

Novinky, Bohumila Kunertová

První rande má v sobě něco magického. Je plné očekávání, tužeb, poznání. Ne vždy ale musí dopadnout tak, jak si ho vysníme. Místo příjemných dojmů z romantické večeře či návštěvy kina se můžeme domů vracet s pocitem, že partner, který nás ještě před několik okamžiky oslňoval a z jehož pohledů se nám svíral žaludek, není takový, jak na první pohled vypadal.

Foto: Profimedia.cz

První rande je plné očekávání a tužeb. Ne vždy ale končí podle našich představ.

Článek

Na otázku, jak vypadá dokonalé rande, se nedá s přílišnou určitostí odpovědět. Co je pro jednoho neomluvitelné, jinému přijde normální. Jsou ale situace, které už zpočátku dávají tušit, že z nich nic moc dobrého pro nový možný vztah koukat nebude. Přinášíme vám malý přehled důvodů, které mohou stát za nepříliš povedenou schůzkou, a které čerpaly přímo ze života - od žen i mužů.

Dvojité rande, doprovod na rande

Pokud se s potenciálním partnerem či partnerkou příliš neznáte, není dvojité rande zrovna dobrý nápad. Navíc pokud neznáte ani ten druhý pár. Může se totiž lehce stát, že si s ostatními "nekápnete do noty" a místo krásného večera a poznávání se budete spíše odpočítávat minuty, kdy už konečně budete moci jít domů.

To samé platí i pro doprovod na rande, což praktikují především ženy. Kamarádku na první rande rozhodně neberte.

Škudlil

Není nic horšího, než po příjemné večeři s partnerem zjistit, že je to člověk, který je schopen si pro korunu nechat vrtat koleno. Nechce-li dát číšníkovi spropitné, nebo případně platí slevovými kupóny, které kdesi uškudlil ve snaze co nejvíce ušetřit, nebude to asi zrovna ideální partner.

Výběr špatného filmu

Chce-li muž či žena pozvat opačné pohlaví na první rande do kina, je záhodno zjistit si, jaký filmový žánr se dotyčnému líbí. Ne všechny ženy milují horory, stejně tak ne všichni muži dokážou hodinu a půl koukat na romantický "doják". Nejlepší je se při volbě kina dohodnout předem, aby následný odchod z promítacího sálu nebyl i odchodem z ještě nezapočatého vztahu.

Foto: Profimedia.cz

Jít do kina na první rande není špatný nápad, pozor ale na to, jaký film vyberete.

"Přírodní" odér

Jednou z příčin, které spolehlivě odradí nejednu ženu (ale i muže) od další schůzky, je nelibě vonící partner. Že se každý z nás potí, je vcelku přirozené, ale pokud partner dorazí na schůzku s koláči v podpaží, nebo mu používání deodorantu či voňavky nic moc neříká, rande možná skončí dřív, než vůbec začne.

Alkohol na posilněnou

Jste příliš nervózní před první schůzkou? To je vcelku pochopitelné, zkuste to ale překonat. V žádném případě nedoporučujeme posilňovat se na kuráž jakýmkoli alkoholem. Nejen, že to z vás může být při případném prvním polibku cítit, v horším případě, při větším množství alkoholu, může mít rande i horší konec.

Nevyprávějte o svém ex

Důležité pravidlo pro první rande. Nikdy nemluvte o svém bývalém příteli, i když by to měly být jen důvody, proč jste se rozešli. Nového partnera takové podrobnosti rozhodně nezajímají.

Chovejte se přirozeně 

Každý chceme na prvním rande nějak zaujmout a něčím se blýsknout, ale ne za každou cenu. Základem je přirozenost, nepřehrávejte, nevytahujte se, co jste kdy dokázali či udělali. Nechte věci zvolna plynout, nenuceně konverzujte, užívejte si blízkost partnera.

Nenuťte nikomu své přesvědčení

Je pěkné, že jste oddaný fanoušek fotbalu, žena milující tanec, nebo vyznavač emo stylu. Vaše záliby či přesvědčení jsou možná krásné, druhého ale těšit nutně nemusí. Je hezké, když se partnerovi či partnerce svěříte s tím, co máte rádi, ale nemluvte o tom celou dobu.

Stejně tak je třeba volit pokud možno "neutrální" téma na první rande (nejlépe osvědčená večeře či kino). Ne každá žena překousne rande v podobě návštěvy fotbalového zápasu, naopak nejeden muž nebude nadšen, když ho žena na první rande pozve na taneční představení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám