Hlavní obsah

Téměř polovina mužů potřebuje lépe padnoucí kondomy

Lexington

Špatně padnoucí kondomy působí nepohodlí nejen mužům, ale i jejich partnerkám. Tím se zvyšuje i riziko nákazy infekční chorobou a těhotenství.

Foto: Profimedia.cz

Špatně padnoucí kondom ohrožuje nejen muže, ale i ženu.

Článek

Mužská ochrana nebo-li prezervativ je jedinou funkční ochranou proti nebezpečným pohlavních chorobám a o to vážnější je tedy zjištění, že velkému množství mužů prostě nesedí.

Podle vědců je to opravdu velmi závažný problém, jelikož špatně zvolené kondomy nejenže praskají a jsou jinak nefunkční, ale i odrazují muže od jejich používání.

I muž by měl mít právo cítit se při sexu pohodlně, což mu špatně padnoucí kondom často zabraňuje.

Muži kondom raději sundavají

Nedávný průzkum v Anglii ukázal, že pokud kondom dobře nesedí, muži si ho během sexu raději sundají. Kromě toho se nevhodné kondomy trhají nebo sklouzávají. Britští odborníci tvrdí, že veřejnost by měla být lépe informována, že existují kondomy různých velikostí i tvarů.

Ze 436 mužů, kterých se vyptávali vědci z University of Kentucky, 195 přiznalo, že když měli naposledy sex, řešili problém právě se špatně padnoucím kondomem. Přesně 120 z nich podle BBC tvrdilo, že jim to bylo nepříjemné, 57 si všimlo, že je to nepříjemné partnerce, a 34 si kondom sundalo dříve, než by měli.

Vybrat správnou velikost

Bohužel většina problémů spočívá v tom, že se lidé špatně orientují ve velikostech kondomů a poté také v materiálech. Pokud už muž trefí správnou velikost, pak mu často vadí materiál či v kondomu obsažené lubrikační či spermicidní látky.

"Muži mají různé tvary a velikosti penisu a kondomy také. Když na naší telefonní lince mluvíme s muži, stěžují si na kondomy, které se protrhly, sjely anebo byly nepohodlné. Zjišťujeme, že je to většinou zapříčiněno něčím tak prostým, jako je špatně zvolená velikost," vysvětluje Natika Halilová z britské organizace Brook.

Anketa

Bylo pro vás těžké nalézt správně padnoucí kondom?
Ano, trvalo dlouho, než jsme nalezli správnou velikost
10,5 %
Ano, nejtěžší bylo nalézt vyhovující materiál
1,4 %
Ano, to co vyhovovalo mně, nevyhovovalo partnerce a naopak
1,3 %
Ne, vybrali jsme na první pokus
5,5 %
Ne, vybrali jsme velmi brzy
3,4 %
Nevím, nikdy jsme nad tím nepřemýšleli
57,3 %
Ano, takový prostě neexistuje
20,6 %
Celkem hlasovalo 6937 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám