Hlavní obsah

Televize zaplatí za prezentaci vibrátorů na obrazovce

Novinky, Korzo/Plus
LONDÝN

Vlna vášní se zvedla po odvysílání ranního pořadu pro hospodyňky. Moderátoři stanice Good Morning TV (GMTV) si pozvali lékařku Hilary Jonesovou, která si do studia přinesla sexuální pomůcky, aby názorně informovala divačky o jejich užití. Kontroloři obsahu vysílání začali bít na poplach. Erotické pomůcky podle nich nepatří dopoledne na obrazovky, neboť by je mohly vidět i děti.

Foto: Glodi Balasz

Veroniku Harcsa doprovází kytarista Bálint Gyémánt.

Článek

Nejprve se na vibrátory stěžovaly dvě divačky. Zpravodajský server Ananova píše, že obě byly pomůckami doslova ohromeny. Rovněž Komise pro vysílací normy byla pomůckami pro dámy pobouřena.

"Byli jsme šokováni, když jsme na stanici GMTV krátce po deváté hodině viděli prezentaci sexuálních pomůcek. Pořad navštívila poradkyně na sexuální otázky časopisu Cosmopolitan," prohlásil zástupce Komise.

GMTV: Vysílání nemohlo nikoho pohoršit

Televizní společnost se hájí tím, že obsah jejího vysílání nemohl nikoho pohoršovat. "Bylo to seriózní pojednání o sexu a sexuálních problémech týkající se žen v domácnosti. Záměrně jsme vysílali tento pořad v době, kdy jsou děti ve školách. Navíc se nejednalo o erotiku, ale sexuální poradnu. A sexuální výchova není v naší zemi trestná," prohlásil mluvčí stanice GMTV a dodal, že vibrátory nebyly ani určeny k reklamní či prodejní prezentaci, nýbrž výhradně jako praktická pomůcka pro dámy, které je skutečně potřebují.  

Erotické pomůcky, které jsou schopny vyřešit mnohé sexuální problémy, byly v televizi představovány velmi zdrženlivě. Nikdo neukazoval jejich použití, odbornice na sexuální problémy pouze popisovala využití předmětů, které ležely na stole.  

Přesto je Komise pro vysílací normy neústupná a žalobu na GMTV hodlá podat. Obsah vysílání totiž považují komisaři za zřetelně nevhodný, svou povahou překračující přijatelné normy pro ranní vysílací čas.

Anketa

Patří podle vás sexuální pomůcky na televizní obrazovku?
Ano, určitě
61,8 %
Ne, v žádném případě
21,5 %
Nevím
16,7 %
Celkem hlasovalo 466 čtenářů.

Reklama

Související články

Revoluční erotické pomůcky

Byla to vlastně půjčovna vibrátorů. Přístroje tam dodával příbuzný dotyčné podnikatelky, jakýsi pan Robert ze Spolkové republiky Německo. Celý podnik úspěšně...

Vibrátor není dobrý narozeninový dárek

Žalobu na svého souseda podala třicetiletá Němka za to, že jí k narozeninám dal obrovský fialový vibrátor. Iris P. z Merseburgu ve spolkové zemi Sasko -...

Výběr článků

Načítám