Hlavní obsah

Syndrom permanentního sexuálního vzrušení ničí partnerský život

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posedlost sexem není vždy záležitostí výhradně mužskou. I některé ženy trpí zvýšenou chorobnou pohlavní dráždivostí a nepolevujícími pocity fyzického vzrušení. Aby dosáhly uspokojení své nadměrné touhy, mnohdy musí střídat partnery. Málokdy totiž jejich tempu jeden muž stačí.

Foto: Profimedia.cz

Zvýšený sexuální apetit dokáže ženy potrápit.

Článek

„Jedná se o spontánní a přetrvávající genitální vzrušení, které může, ale nemusí vést k orgasmu. Tento fyzický pocit vzrušení není doprovázen sexuální touhou či myšlenkovým a emočním vzrušením. Žena tedy nemá již chuť na milování, a přesto její pohlavní orgány signalizují vzrušení," vysvětluje profesorka gynekologie Sandra Leiblumová z univerzity v New Jersey v USA.

Někdy tento intenzivní pocit přetrvává týdny až měsíce. Orgasmus jako takový ale přináší úlevu jen na kratičkou chvíli. Rozhodně se tak nejedná o příjemný stav. Pro mnoho žen je to vysoce traumatizující záležitost.

Přestože většina mužů sní o sexuálně náruživé ženě, nymfomanku jako takovou by doma snesl jen málokterý z nich. Uspokojit takovou ženu je totiž mnohdy nad lidské síly. Jelikož ale nikdo nedokázal stanovit hranice, kdy je frekvence sexuální touhy v normě a kdy už se jedná o patologický stav, sexuologové to nepovažují za nemoc.

Samotné ženy to ale jako problém vnímají, podle internetových diskusí je neobtěžuje jen zvýšený sexuální apetit, ale také fakt, že nejsou mnohdy schopny dosáhnout spokojeného partnerského života.

I když naleznou muže s velmi vysokou sexuální chutí, dlouhodobě je nevydrží uspokojovat ani on. Pro 99 % mužů je frekvence sexuálních styků s těmito ženami dlouhodobě neúnosná.

Problém lze léčit

Lékaři doporučují léčbu především v případech, když má žena zvýšenou hladinu pohlavních hormonů - androgenů. Léky dokážou tuto hladinu snížit, nicméně kromě sexuální touhy se u ženy může potlačit i její plodnost.

Pokud má žena hladinu androgenů vyrovnanou, sexuolog obvykle doporučuje navštívit psychologa či psychiatra, jelikož existují metody psychoterapie, které dokážou nymfomanii stabilizovat.

Dělení žen podle sexuální touhy
Sexuálně kladný typ s orgasmem - Ženy tohoto typu častěji touží po pohlavním styku a kladně reagují na sexuální podněty. Pohlavní styk je pro ně příjemný, fyzicky i psychicky, většinou dosahují orgasmu. Takových žen je většina.
Sexuálně kladný typ bez orgasmu - Od prvního se liší pouze tím, že při pohlavním styku nedosahují orgasmu. Často se jedná o mladé ženy na počátku pohlavního života, ženy po změně partnera nebo ženy vystavené stresujícím situacím. Tento typ reaktivity bývá přechodný.
Frigidní ženy s možností orgasmu - Tyto ženy mají lhostejný postoj k sexu. Při pohlavním styku prožívají slabé nebo vůbec žádné pocity. Nepociťují jej ale ani nepříjemně a ojediněle mohou dosáhnout orgasmu.
Frigidní ženy bez orgasmu - Ženy, podobně jako v předchozím případě, nepociťují touhu po sexu. Neprožívají styk příjemně a nedosáhnou orgasmu. Jejich problém je trápí, a proto jsou po styku rozdrážděné a neuspokojené. Počet žen tohoto i předchozího typu je ve skutečnosti poměrně malý.
Ženy s bolestivým pohlavním stykem - Pohlavní styk způsobuje těmto ženám nepříjemné pocity nebo bolest, která jim znemožňuje dosáhnout orgasmu. Příčinou bolesti může být vývojová vada genitálu, nemoc (zánět) nebo psychický problém způsobený například neshodami ve vztahu. Poruchu lze většinou účinně léčit.
Zdroj: www.Sexualne.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám