Hlavní obsah

Svobodní muži ve věku George Clooneyho a Hugha Granta trpí fóbií ze závazků

Novinky, Dana Sokolová

Ve společnosti se čím dál častěji vyskytují velmi atraktivní a přitom svobodní muži v nejlepších letech. Slavní muži jako George Clooney, Simon Cowell či Hugh Grant by přitom mohli mít celou řadu krásných i vzdělaných žen. Oni však upřednostňují svobodu. Trpí prý fóbií ze závazků.

Foto: Profimedia.cz

Elisabetta Canalisová s Georgem Clooneym

Článek

Svobodní muži v letech potřebují udržet kontrolu nad každým aspektem jejich života. V kalendáři mají pevný řád, své místo zde má nejen jejich práce, oblíbené koníčky, ale i čas strávený s přáteli. Na vztahy jako takové zde mnoho místa není, natož na děti.

Vztahy mají navíc tendenci jejich řád zcela narušovat. Když se žena zamiluje, obvykle touží trávit se svým milovaným víc a víc času a po nějaké době obvykle zatouží i po rodině s ním. Jenže to začne starého mládence omezovat. Najednou má pocit, že už nekoriguje svůj čas a začíná být ovládán. Proto raději ze vztahu utíká.

Foto: Profimedia.cz

Jako vyplašený neurotik nevypadá

Přímo ukázkovým příkladem je George Clooney. Přestože mezi jeho ex-partnerky patří krásné a přitom finančně nezávislé ženy jako Lisa Snowdonová, Renee Zellwegerová, Mariella Frostrupová či Elisabetta Canalisová, jejich vztah nevydržel nikdy dlouho. Dokonce i vztah s Elisabett netrval déle než dva roky.

Podle deníku Daily Mail právě tyto vztahy dokazují, že se George Clooney ve skutečnosti nikdy nechtěl usadit.

Dva roky a dost

Staromládenectví se samozřejmě netýká jen slavných mužů. Svobodní čtyřicátníci jsou všude kolem nás. Někteří svou svobodu sice zdůvodňují tím, že nemohou nalézt adekvátní partnerku, nicméně otázkou je, zda jsou jejich kritéria vůbec splnitelná.

Podle odborníků za část tohoto chování mohou i samotné ženy, které by pro ně udělaly cokoliv. Muži tedy jen využívají situace, která jim je nabízena. I když nemají dlouhodobé vztahy, necítí se díky těmto ženám osamoceně.

Zvyk je železná košile, a pokud si muž zvykne na to, že ženy udělají přesně to, co on chce, pak je pro něj těžké být ve vztahu, kde se oba partneři musí tolerovat a vzájemně se přizpůsobovat.

Pokud tedy žena touží po vztahu s atraktivním svobodným mládencem, pak by měla mít na mysli, že jejich vztah bude fungovat jen tehdy, když svého partnera nebude jakkoliv omezovat, svazovat a bude mu k dispozici jen tehdy, když bude chtít on sám.

Což ale není vůbec jednoduché, zvlášť pokud vezmeme na zřetel, že tito muži milují ženskou společnost a navíc i jeho přátelé jsou pro něj mnohdy víc, jak rodina.

Podle odborníků vztah se starými mládenci nevydrží nikdy déle než dva roky. Jakmile ženu přejde zamilovanost, kdy je schopná muži tolerovat cokoliv a začne po muži vyžadovat prohloubení vztahu, muž jednoduše utíká.

Foto: Profimedia.cz

Simon Cowell

Jak poznáte, že chodíte s mužem s chorobným strachem ze závazků
Vztah se vyvíjí jen podle jeho podmínek.
Pokud měl těžký den, nechce být zatěžován žádnými vašimi strastmi, chce být pouze rozveselen. Rozhodně nemůžete očekávat, že ho v ten moment budete zajímat vy, jako živoucí bytost.
Ze svého života vám řekne jen to, co on sám uzná za vhodné. Rozhodně se vám nebude svěřovat s tím, kam jde a s kým.
Nebude vás chtít seznámit s jeho rodiči a nezatouží ani poznat ty vaše.
Miluje ženskou společnost a dost často jeho nejlepší přítel je vlastně žena.
Pevně dodržuje svůj kalendář. Nikdy neudělá výjimku, i když se jedná o naplánované setkání s přáteli.
Přestože vám říká, že rád tráví čas s vámi, ve skutečnosti vám věnuje jen minimum času.
Nikdy nepřemýšlí nad budoucností. Při vašich otázkách na budoucnost s vámi, buď odběhne od tématu, anebo na rovinu řekne, že žije teď a budoucnost ho nezajímá.
Pozorný je pouze v ložnici, mimo ni mu tyto věci obvykle vůbec nic neříkají.

Reklama

Související témata:

Související články

Když v lásce hrají roli peníze

Při výběru partnera vždy nehrají roli jen emoce, přitažlivost či láska, určitým kritériem může být i peněženka. A není to záležitostí jen dnešní doby. Podle...

Výběr článků

Načítám