Hlavní obsah

Svobodná Norka se má rozvádět

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSLO

Plnými doušky vychutnávala veškeré svody, které skýtá svobodný stav, dvaadvacetiletá Norka. Humor ji přešel ve chvíli, kdy v dopisní schránce objevila dokumenty se žádostí o rozvod, které jí nechal doručit zcela neznámý Pákistánec. Do té doby totiž netušila, že je podle úředních záznamů vdaná.

Foto: Vratislav Konečný

Tady se kdysi vesele mlelo obilí, nyní se tu dobře najíte

Článek

"Šokovalo mě to. Nikdy jsem nikomu ano neřekla," postěžovala si. Nespokojila se ovšem pouze s tím, že okamžitě požádala o anulování tohoto svazku. Rozhodla se, že celé záhadě přijde na kloub.

Vzpomněla si, že jí před několika lety ukradli tašku se všemi doklady a usoudila, že někdo s největší pravděpodobností zneužil její průkaz totožnosti.

Imám omyl vyvrací

Světlo do celého případu nevnesla ani návštěva Islámského kulturního centra v Oslo, kde byla svatba zaregistrována. Imám Maulana Mehboo-ur-Rehman neochvějně trval na tom, že nemohlo dojít k žádné chybě, protože osobně dohlíží na prozkoumání pravosti dokumentů obou snoubenců před tím, než mohou být oddáni.

Bezradná zůstala i policie, na kterou se Norka obrátila s oznámením o podvodu. Musela celý případ odložit, protože se jí nepodařilo najít údajného pákistánského manžela, který se zřejmě někde v zemi ukrývá pod falešnou identitou.

Reklama

Související témata:

Související články

Chilankám svitla naděje na rozvod

Chile je jednou z mála zemí, která nepovoluje rozvody, ale jak se zdá, blýská se na lepší časy. Parlamentu už totiž byl předložen návrh zákona, který...

Výběr článků

Načítám