Hlavní obsah

Šťáva z granátového jablka prý působí silněji než Viagra

Edinburgh

Šťáva z granátového jablka není žádnou babskou medicínou na impotenci a ztrátu libida. Podle skotských vědců je to velmi mocný prostředek vracející mužům i ženám chuť na sex.

Foto: Profimedia.cz

Granátové jablko

Článek

Pravidelná konzumace jediné sklenice džusu denně totiž zvyšuje výrazně hladinu testosteronu u mužů i žen. A to znamená, že pánové mají nejen větší chuť na sex, ale také kvalitnější erekci. U žen pak zvýšená hladina testosteronu zvyšuje sexuální touhu.

„Vedlejším účinkem testosteronu je, že zvyšuje celkovou energii v těle a náladu, zlepšuje paměť a dokonce ulevuje od stresu,“ tvrdí vědci z Queen Margaret University v Edinburghu.

Šťáva z granátového jablka je dlouho lékaři vnímána jako velmi cenný zdroj biologicky aktivních látek, které prospívají člověku na mnoha úrovních. Obsahuje třeba vysokou koncentraci antioxidantů, které pomáhají chránit tělo před srdečními chorobami a zlepšují cirkulaci krve. Jsou také prevencí rakoviny, osteoartritidy a trávicích potíží. Podle skotských vědců ale také zvyšuje hladinu testosteronu v krvi.

„Při užívání sklenice džusu z granátového jablka denně došlo ke zvýšení hladiny testosteronu u pokusných osob o šestnáct až třicet procent, zatímco krevní tlak poklesl. Navíc došlo k celkovému zlepšení nálady, nárůstu pozitivních emocí a poklesu negativních pocitů,“ tvrdí vědci z Edinburghu.

Reklama

Související témata:

Související články

Co v ženách a mužích probouzí touhu

Touha nás motivuje k tomu, abychom v životě něčeho dosáhli. Každý z nás ve svém životě po něčem touží a snaží se dělat vše proto, aby tyto touhy byly naplněny....

Výběr článků

Načítám