Hlavní obsah

Společné činnosti páru pomohou upevnit vztah

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rad a tipů, jak udržet vztah stále svěží, je na internetu a v časopisech tolik, že si při troše nadsázky stačí jen vybrat. Pokud si i tak nebudete vědět rady, zkuste alespoň ty, které odborníci po letech sledování vztahů považují za více než účinné. Mezi ně patří i společně strávený čas.

Foto: Profimedia.cz

Společně strávené chvíle, například u vaření, podle odborníků upevní pouto mezi partnery.

Článek

V každém dlouhodobějším vztahu dříve nebo později nastanou chvíle, kdy se většina věcí dostane do tzv. vyjetých kolejí. Nejen vzájemné chování, ale i milostný život ustrnou na jakémsi průměru. Ten může být sice aktuálně uspokojující, do budoucna ale optimistické vyhlídky moc neslibuje.

Pokud se i vy nacházíte v podobné fázi, a nevíte, jak vztah oživit, aby znovu dostal onu potřebnou jiskru, zkuste se zaměřit na tři jednoduché věci, které si lidé ve spokojených vztazích společně užívají. A i díky nim je prý jejich svazek mnohem spokojenější a pevnější, uvádí Women´s Health magazine.

Meditace

Stačí před některými lidmi jen zmínit slovo meditace, a už je oheň na střeše. Je to škoda, protože odpočinek a oddech jako takový potřebuje každý. A co se společné meditace v páru týče, i ta má své výhody. Srdeční tep a dech partnerů se synchronizují, pouto mezi nimi se podle odborníků díky tomu více prohloubí.

A navíc, meditace má i velmi pozitivní vliv na sex.

Vaření

Když už nic jiného, společné vaření může pro oba znamenat způsob, jak se najíst zdravěji díky volbě vhodnějších potravin při přípravě. Když se k tomu přidají i tvrzení jednotlivců, že taková situace je pro mnoho z nich velmi romantickým a stmelujícím okamžikem, může jít o jednoduchou radu, jak vztah trochu oživit a posílit.

Co se výběru samotné kuchyně týče, průzkumy potvrdily, že kořeněná jídla zvyšují proudění krve, což může napomoci většímu vzrušení. Co vy na to?

Dovolená

Volno od pracovních povinností a nekonečného ruchu kolem je nezbytností, kterou by si měl dopřát každý pár. Budete-li vybírat místo pro společnou relaxaci, zkuste lokalitu poblíž moře či jezera. Odborníci potvrzují, že blízkost vodních toků velmi účinně snižuje hladinu stresu.

A opět malý dodatek. Páry, které jezdí na společné dovolené, mívají častěji sex a více si ho také užívají.

Reklama

Související témata:

Související články

Kdy má ještě smysl o vztah bojovat

Ve vztahu chce být každý člověk šťastný, žít pokud možno bez hádek a konfliktů. Přes velkou snahu se ale v dlouhodobém horizontu i tak objeví menší či větší...

Zajímavosti o sexu a vztazích

Partnerské vztahy samy o sobě nebývají jednoduché. Když se k tomu přidá fakt, že neexistuje žádná příručka, která by poradila, jak v nich uspět, může to pro...

Výběr článků

Načítám