Hlavní obsah

Soužití před svatbou vztahům prospívá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Aby manželství fungovalo a partneři spolu co nejdéle vydrželi, je lepší, když spolu žijí již před svatbou. Podle britského Národního statistického úřadu ty páry, které se důkladně znají již před svatbou, se posléze rozvádějí nejméně.

Foto: Profimedia.cz

Společné soužití prověří kvalitu vztahu.

Článek

"Soužití před svatbou lze vnímat  jako propagaci manželství," tvrdí britští sociologové.

Podle jejich názoru soužití prověří kvalitu vztahu a ty nestabilní zruší. Vztahy, které nejsou prověřeny soužitím, se velmi brzy po svatbě rozpadají a obvykle končí rozvodem.

„Soužití funguje jako určitá ochrana, brání uzavírat manželství těm párům, jejichž vztah je příliš křehký. Více párů žijících na hromádce se rozejde před svatbou, méně jich manželství nakonec uzavře, ale tato manželství jsou pak stabilnější,“ věří britští sociologové.

Američtí sociologové tak mají pravdu v tom, že soužití před svatbou snižuje míru uzavíraných sňatků, ale tím také právě i míru rozvodů. Neboť manželství vzcházející ze soužití jsou stabilnější.

Reklama

Související témata:

Související články

Co ženy láká na vztahu se ženatými muži

Proč některé ženy navazují vztahy se zadanými muži, které jsou dopředu téměř beznadějné? Čím to je, že v těchto známostech pokračují, přestože se musejí...

Když i násilníci hledají pomoc

Úspěšná spisovatelka, krásná žena a muž násilník, možná psychopat. Rozvod, rozdělení, nic nepomohlo. Jednoho dne ji ubodal k smrti. Simona Monyová a Boris...

Výběr článků

Načítám