Hlavní obsah

Soud zmírnil trest za soulož na trabantu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DRÁŽĎANY

Odvolací soud ve východoněmeckém Sasku projevil pochopení a snížil pokutu 33letému muži. Ta mu byla udělena za soulož s přítelkyní, jež proběhla na kapotě trabanta. Milostný akt vzbudil údajně veřejné pohoršení. Soud však na konec uznal, že znechucena byla pouze jedna jediná žena, která párek po celou dobu sledovala a nakonec udala na policii.

Foto: Alena Jandlová
Článek

Nezaměstnaný tesař z obce Hohenstein-Ernstthal u soudu připustil, že si s přítelkyní za bílého dne "dopřáli trochu potěšení" a použili k tomu kapotu trabanta, protože tento "plastový jaguár" na holé tělo tolik nestudí.

Odsouzený pokutu 600 eur (asi 18 tis. Kč) udělenou v první instanci však označil za přehnanou a odvolal se. "Nikdo dotyčnou ženu nenutil, aby se na ně dívala, když ji jejich činnost pobuřovala," řekl mimo jiné na svou obhajobu.

Soudce druhé instance měl pro 33letého muže větší pochopení a možná mu dal nepřímo i za pravdu, když pokutu snížil na 390 eur (necelých 12 tis. Kč). Úplně odpustit prý nešla, neboť "soulož na kapotě auta na veřejném místě je přece jen notná dávka provokace," uvedl německý tisk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám