Hlavní obsah

SMS zprávy bývají nejčastější příčinou prozrazení manželské nevěry

Právo, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jsem tu psal o virtuálním sexu po telefonu. Ale také o kybersexu. Obrazovka počítače a různé přístroje napojené na tělo při něm dokážou přivodit člověku ty nejfantastičtější sexuální zážitky. Marná sláva, věda a technika slaví své úspěchy i v oblasti intimního života.

Článek

Technické vynálezy však mohou přinášet také nepříjemné problémy. Například mobilní telefony a SMS zprávy bývají nejčastější příčinou prozrazení manželské nevěry.

Otevírat cizí korespondenci se nesluší a většina slušných lidí to taky nedělá. Ale na zpravodajství přes mobil jako by se tahle zásada jaksi nevztahovala.

Mazat, mazat, mazat ...

Navíc nemusíme rozlepovat obálku, stačí jen, když jemně klikneme. A to se nám přece může stát i omylem. Takže bychom klasické heslo „zatloukat, zatloukat a zatloukat“ mohli inovovat na „mazat, mazat a mazat“.

S nevěrou je to vůbec těžké. V určitých případech může paradoxně přispívat k utužení vztahu. Nevěrník má přece jenom trochu nečisté svědomí a své hříchy se snaží napravit třeba intenzivní pomocí v domácnosti. Nejednou bývá k podváděné manželce také pozorný, přináší jí dary a květiny, zkrátka je to partner k pohledání. Celá ta idyla trvá ovšem jen do okamžiku, kdy to praskne. A dříve nebo později to praskne skoro vždycky.

V případě nevěry zachovejte klid

Různé příručky hýří všelijakými nápady, co bychom měli dělat v okamžiku, kdy partnerovu nevěru odhalíme. Většina z nich se shodne na požadavku: zachovat klid. Žádné scény, slzy, výčitky, vyhrožování a hysterické výstupy.

Vůbec nejhorší nápad je prý to, abychom nevěrníkovi splatili jeho odsouzeníhodný čin stejnou mincí. Hezky se to řekne a hůř vykoná.

Pokud je situace příliš vážná, vyplatí se nevěrnému partnerovi povolit, aby se dočasně odstěhoval za hlasem svého srdce. Většinou už za pár měsíců pochopí, že s druhou partnerkou je to vlastně totéž nebo že se dostal z bláta do louže. A pak už mu nezbývá nic jiného než pokorný návrat, lítost a dobrá předsevzetí.

Výjimka však potvrzuje pravidlo

V některých případech je prý klid při odhalení nevěry zhoubný. Jedna paní učitelka se nedávno chlubila na internetu právě opačným postupem.

Vtrhla do hnízdečka lásky svého nevěrného manžela, rozbila všechna okna násadou od koštěte, rozmlátila televizor a do postele vysypala odpadkový koš, do kterého ještě předtím napustila ve vaně vodu.

A, světe, div se! Manžel se vrátil domů jako beránek a s omluvou na rtech. Dokonce byl ochoten jít k psychologovi do manželské poradny. Tam se přiznal, že teprve zdemolovaný byt mu otevřel oči. Pochopil, jak ho má manželka ráda.

Nemusí to však vždycky končit takto dramaticky. Nedávno jsem se dozvěděl o unikátním postupu jedné podváděné ženy. Její roztržitý manžel se totiž nedržel zmíněné zásady: všechny kompromitující SMS okamžitě smazat. Dotyčná se tak dostala k láskyplným esemeskám jeho milenky.

Chladnokrevně na ně začala odpovídat manželovým jménem. Obsah jejich odpovědí si můžete představit. Chudák manžel dodnes neví, proč se s ním milenka během čtrnácti dnů rozešla. A jeho milující manželka mu to jistě nebude nikdy vysvětlovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Časté psaní sms zpráv je znakem nevěry

Pokud váš partner či partnerka tráví příliš mnoho času s mobilem v ruce a vyťukáváním krátkých textových zpráv, je v tom téměř stoprocentně nevěra. Alespoň...

Výběr článků

Načítám