Hlavní obsah

Smích stmeluje vztah

Novinky, Famous
BOONE

Ani nejpevnější pouta nepřimějí partnera, aby zůstal ve vztahu s partnerem, po němž již netouží. Podle amerických psychologů daleko větší moc má obyčejný smích. Pokud se se svým protějškem často smějeme, připoutáme si ho k sobě silou, kterou nerozbije ani největší krize.

Článek

"Často jsem se divila, proč si tak užívám návštěvu své rodiny a proč si můj manžel tak skvěle rozumí s mou rodinou. A je to proto, že jsme se všichni společně vždycky hodně nasmáli. Myslím, že je to jeden z důvodů, proč naše patnáctileté manželství vydrželo," tvrdí profesorka Doris G. Bazziniová z Appalachian State University v Severní Karolíně.

Její tým sledoval v několikaleté studii manželské páry a snažil se zjistit, co je drží pohromadě a kdy dotyční hovoří o štěstí s partnerem. A právě smích sdílený s partnerem je to nejsilnější, co dvojici stmeluje i po dlouhých letech.

"Smích a chvíle prožité v humorném duchu se zapisují do paměti páru velmi silně. Pomáhají dokonce přecházet nepříznivá období," tvrdí profesorka Bazziniová.

Reklama

Související témata:

Související články

Lásce se v kanceláři daří

O lásce v kanceláři sní většina zaměstnanců i přes skutečnost, že jsou vztahy v zaměstnání většinou nežádoucí. Podle australského výzkumu si lásku v zaměstnání...

Britové si v posteli raději čtou

Postel je v dnešní době synonymem pro odpočinek, proto není divu, že si většina lidí vleze pod peřinu se záměrem přečíst si knihu nebo se pořádně vyspat....

Výběr článků

Načítám