Hlavní obsah

Slunění zvyšuje choutky mužů na sex

Graz

Dlouhý pobyt na sluníčku bez ochranných přípravků může vážně poškozovat kůži a ohrožovat zdraví rakovinou. Jenže pokud je opalování uvážené, pravidelné a s vhodnými ochrannými přípravky, pak má téměř zázračný vliv na mužské libido. Pánové pravidelně se slunící totiž mají nejen větší choutky na sex, ale také více energie a lepší potenci.

Článek

Hladina testosteronu totiž u mužů výrazně vzrůstá v souladu s tím, jak se zvyšuje hladina vitaminu D. A ten se, jak je obecně známo, tvoří v kůži právě ve chvíli, kdy je ozařována slunečními paprsky. Po opalování se tak zvyšuje nejen hladina vitaminu v krvi, ale také se značně zvyšuje obsah testosteronu. Ten zvyšuje libido, výkonnost a potenci.

Podle lékařů z Univerzity v Grazu kolísá u mužů hladina testosteronu v průběhu roku stejně, jako kolísá hladina vitaminu D. Muži, kteří mají více vitaminu D, mají také více testosteronu a vyšší výkonnost.

Pokles hladiny vitaminu i hormonu začíná v říjnu, přičemž minima dosahuje zhruba v březnu.

Hodina slunění přitom zvýší hladinu testosteronu v mužském těle o 69 procent.

Tento fenomén také vysvětluje jarní tokání mužů. Jakmile se totiž míra slunečního záření v dubnu a květnu náhle zvýší a pánové jsou více ozařováni, jejich hladina testosteronu prudce stoupá a oni mají náhle obrovskou chuť se sbližovat a souložit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám