Hlavní obsah

Skutečný muž by měl jíst maso, tvrdí ženy

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Poznat skutečného muže lze prý i podle jeho jídelníčku. Známkou mužnosti je totiž pro mnohé ženy i masožravost. Vegetariánství ženy nevnímají příliš atraktivně, a to dokonce ani samotné vegetariánky.

Foto: Profimedia.cz

Známkou mužnosti je pro mnohé ženy i masožravost.

Článek

Vědci dali stovkám mladých mužů a žen fiktivní popisy studentů, již se lišili především ve svém chuťovém apetitu a požádali je, aby ohodnotili jejich osobnosti.

Přestože většina mladých považovala vegetariánství za ctnost, z pohledu atraktivity vnímali mnohem lépe masožravce, především když se jednalo o muže.

"Chuť na maso a mužnost šly vždy v ruku v ruce," tvrdí pro Daily Mail doktor Steven Heine z University of British Columbia.

Podle něj bylo maso vždy úzce spjato s určitou mocí a privilegii a ne jinak je tomu dnes.

Zásadový a přitom měkký vegetarián

Masožravce tedy ženy od nepaměti spojují s mužností, ale také s postavením ve společnosti. Vegetariáni jsou sice vnímáni jako velmi zásadoví muži, ale jinak s mužností jako takovou prý příliš společného nemají.

Podle spoluautora studie Matouše Rubyho ale vegetariáni nemají zoufat, mají totiž prý celou řadu dalších přitažlivých rysů.

"Jsou ženy, které upřednostňují více mužné typy, ale to ještě neznamená, že méně mužní partneři jsou zcela out," dodává Ruby.

Průzkum jen potvrdil tvrzení předchozích studií, ze kterých vzešlo, že lidé vegetariány vnímají jako uvědomělé a liberální pacifisty, zatímco milence masožravce za vlastenecké a projaderné konzervativce.

Reklama

Související témata:

Související články

V čem spočívá tajemství atraktivity

Kdo z nás by nechtěl být stále atraktivní? V čem ale spočívá to sladké tajemství, které nás činí přitažlivými pro opačné pohlaví? Je to snad oblečení nebo...

Ovoce, které vás učiní atraktivnějšími

Jezte ovoce a zeleninu a budete zdraví, vtloukají nám do hlavy už od dětství. Mnozí pouštějí tyto rady jedním uchem dovnitř a druhým ven. Netuší, že škodí...

Výběr článků

Načítám