Hlavní obsah

Skromné ženy jsou sexy, skromní muži obvykle odpudiví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Sázet na skromnost při svádění ženy je u mužů dost riskantní. Většina žen – konkrétně 56 procent – totiž podle průzkumu americké společnosti ING Direct považuje skromné a šetrné muže na prvním rande za odpuzující. Pánové naopak ve své většině (61 procent) považují skromné ženy za sexy a chytré.

Foto: Profimedia.cz

Skromné ženy jsou sexy, ale čím jsou atraktivnější, tím si mohou dovolit být neskromnější.

Článek

„Víme dobře, že mužský a ženský pohled na šetření se liší a že není dobré to řešit s oběma pohlavími zároveň. V dnešní ekonomické situaci je ale šetření prostě chytré,“ komentoval závěry studie Arkadi Kuhlmann, šéf společnosti ING Direct USA, která si průzkum nechala vypracovat nezávislou společností.

Podle psychologů má rozdíl mezi ženami a muži v pohledu na šetření jasně biologický a evoluční význam. Ženy na prvním rande sledují štědrost svého protějšku vůči nim samotným, protože to považují za gesto, že dotyčný nebude šetřit na rodině a dokáže případně dobře zajistit společné potomky.

Muži ale naopak hledají skromnou partnerku, která nebude jejich těžce obstarávanými zdroji plýtvat. Zároveň však platí, že čím je žena přitažlivější, tím si může dovolit být méně skromná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám