Hlavní obsah

Školačky v krátkém triku s výstřihem svádějí spolužáky

GRIMSTAD

Vedení školy v Grimstadu na jihu Norska vydalo nařízení, podle něhož se budou muset místní školačky oblékat do dlouhých oranžových triček. Jejich dosavadní svůdný způsob oblékání totiž příliš pobuřuje jejich spolužáky.

Foto: Techmania Science Center

Odstartoval nový školní rok a s ním i zbrusu nová programová nabídka plzeňského science centra Techmania.

Článek

Škole se nelíbí, že dívky nosí krátká trička s hlulbokými výstřihy. Mladé žačky obviňuje, že jejich odhalená hruď a bříško zbytečně upoutávají pozornost žáků, kteří se pak nemohou soustředit na výuku.

Dívky si však bouří. Denně se setkávají s nepochopením ze strany vyučujících. "Učitel mi řekl, že moje triko je moc krátké a moje poprsí leze ven," postěžovala si školačka na poznámky svého učitele, "také dodal, že mi padají kalhoty." "Myslím, že bychom se měly oblékat, jak uznáme za vhodné," řekla.

"Chceme, aby si dívky byly vědomy dopadu svého vzhledu na okolí," opáčil ředitel Svein Pedersen pro regionální list Agderposten.

Středisko pro rovnoprávnost obou pohlaví považuje jednání grimstadské školy za sexuální diskriminaci a domnívá se, že ředitel zařízení by měl být odvolán.

Rovněž norská média uniformní trička pro dívky odsoudila a označila je za afghánské šátky, které ženám vnucují zastánci hnutí Talibán. 

Reklama

Související články

Barevné náramky nesou sexuální kód

Po francouzských zákazech muslimských šátků a dalších náboženských symbolech ve školách přichází na řadu norská škola s novým rozporuplným nařízením, které...

Školy fungují jako seznamovací kanceláře

Vědci z univerzit v Brémách a Bamberku tvrdí, že učiliště a vysoké školy jsou naprosto ideální k navázání intimních kontaktů mezi studenty. Vyvracejí...

Výběr článků

Načítám