Hlavní obsah

Signály sexuální krásy

Právo, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi kritéria krásy a sexuální přitažlivosti patří především tři základní optické signály. Mužské svaly, krása tváře a ženský tělesný tuk soustředěný na určitých místech těla.

Článek

Tělesné svalstvo mužů dělá dojem nejen na ženy, ale i na jiné muže. Samozřejmě, nic se nemá přehánět. Extrémní rozvoj svalstva profesionálních kulturistů může sice mnoha lidem připadat groteskní, nicméně naprostá většina žen považuje svalnatého muže za daleko přitažlivějšího než muže kostnatého a šlachovitého.

Mužské svaly jsou něčím podobným jako parožím jelena. A snad bývají ještě důležitější, protože jelen používá paroží jenom k soubojům, zatímco mužské svaly se uplatňují při desítkách jiných užitečnějších činností. Protože úspěšně zvládnutá práce, opravy obydlí a shánění potravy jsou po tisíciletí znaky úspěšného muže. Svalová hmota se taky nedá kamuflovat. Na rozdíl od barvení vlasů, kterým můžeme předstírat mladší věk. Velké svaly předstírat nelze.

Kosmetický průmysl a plastická chirurgie se postaraly o výrobu falešných zpráv.

Pokud jde o krásu tváře, může nám připadat nesmyslné, že naše sociální a sexuální přitažlivost může záviset právě na ní. Nevypovídá přece nic o schopnosti muže sehnat potravu nebo o jeho dalších vlohách i kvalitách. Vzpomeňte však na moudré rčení "oko do duše okno". Lidská tvář je velmi citlivým obrazem celkového zdraví. Na první pohled se do ní zapisují pustošivé účinky stárnutí a nemocí.

Pokud jde o lidský tuk, je to celkem jasné, zejména u ženy. Tělesný tuk v prsních partiích těla je pro muže spolehlivým signálem, že dobře zvládne kojení, tedy výživu dítěte. Tělesný tuk v oblasti boků a pánve pak svědčí o její dostatečné prostornosti, což je výhoda kvůli porodu. Ejhle, v čem spočívá tajemství těch magických rozměrů 90 - 60 - 90, díky kterým ženské tělo připomíná přesýpací hodiny.

Moderní doba však odsoudila všechny tyto erotické signály do muzea archaických kuriozit. Přetrvávají možná v našem podvědomí, jako dědictví předků. Kosmetický průmysl a plastická chirurgie se dokonale postaraly o výrobu falešných zpráv.

Krásný obličej už není výrazem zdraví, ale spíše důkazem slušného bankovního konta

Krásný obličej už není výrazem zdraví, ale spíše důkazem slušného bankovního konta, které umožňuje časté návštěvy kosmetických salónů a nákup krášlících prostředků. Mužské svaly jsou dnes falešným signálem vyráběným v posilovnách, často za podpory anabolických hormonů.

A bujné poprsí? To bylo jakýmsi podvodem už velmi dávno. Ani naši prapředkové nevěděli, že produkce mléka na velikosti prsu vůbec nezávisí. Dnešní obdivovatelé nádherných ňader vědí spíš to, že mediálně proslulá krasavice své dítě asi sotva nakojí implantovanou silikonovou protézou. Ale svět chce být klamán a falešným sexuálním signálům ještě zdaleka neodzvonilo. To spíš naopak.  

Reklama

Související témata:

Související články

Bludný kruh hubnutí a jak z něho ven

Nenávidět své tělo a současně se snažit zhubnout se podle vědců vylučuje. Kdo nemá rád své tělo, nemá rád sebe, což snižuje sebevědomí a zpětně ovlivňuje...

Stále více mužů chce větší penis

Ačkoli vlastní muži nadprůměrný penis, nejsou stále spokojeni. Touha mít větší a lepší výbavu, vypadat lépe a jinak postihuje v moderní společnosti více mužů...

Výběr článků

Načítám