Hlavní obsah

Sexuoložka Hanka Fifková: Tajemství erotické fantazie žen

Právo, Hanka Fifková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco o mužských erotických tužbách víme díky pornografickému průmyslu téměř úplně všechno, erotické fantazie žen jsou pořád tak trochu tajemná zahrada. Nakonec i mnohé dámy toho o své sexualitě příliš nevědí. Neznají význam erotických představ, neumí je používat nebo se za ně stydí.

Foto: Profimedia.cz

Fantazie představují pro ženy také způsob, jak si bezpečně a nanečisto vyzkoušet různé nové věci.

Článek

K čemu vlastně sexuální fantazie potřebují? Samozřejmě k masturbaci, stejně jako muži. Představy, které si vytvářejí především formou příběhů, jim pomáhají dosáhnout vzrušení a orgasmu.

Mnohé z nich používají sexuální fantazie i při milování s partnerem. Většina lidí si myslí, že jim vynahrazují něco, co jim chybí v sexu, třeba se stálým partnerem. Často je proto chápou jako výraz podvědomého sexuálního neuspokojení.

Do určité míry to může být pravda. Někdy vyplývají ze sexuální nespokojenosti. Mnohé z žen mají ale fantazie i při dobrém sexu. Díky tomu se totiž z dobrého sexu stává ještě lepší.

Muži se nemusí bát ženských představ.

Většina mužů nerada slyší, že jejich partnerka nemyslí při mazlení nebo při samotném pohlavním styku zrovna na ně. Někteří se dokonce domnívají, že pravý sex je klasická soulož, ke které přece nejsou potřeba žádné fantazie.

Nechápou, že představy pomáhají partnerce v tom, aby se vyladila na milování nebo si s nimi sex víc užila. A co je lepší? Když má erotické fantazie, nebo když při souloži uvažuje o tom, kde koupí levnější máslo?

Erotické představy nejsou povinnost

Fantazie představují pro ženy také způsob, jak si bezpečně a nanečisto vyzkoušet různé nové věci. Poznají tak lépe samy sebe a snáz dokážou partnerovi říct, co by se jim líbilo. Pro mnohé z nich to není tak jednoduché jako pro většinu mužů.

Pokud nemají žádné fantazie, jsou divné? Určitě ne. Erotické představy jsou jenom možnost, nikoli nezbytnost nebo povinnost. Co je jejich nejčastějším obsahem? Často se v nich vyskytují témata podrobení se muži nebo několika mužům, znásilnění, pohlavní styk s anonymním partnerem, sex na veřejném místě, před publikem, bolest, strach z vyrušení nebo z odhalení a tak dál. Ženy jsou samozřejmě ve svých fantaziích krásné. Děj takových představ umísťují do nejrůznějších kulis. Církevní školou počínaje a nevěstincem konče. Občas se v nich vyskytnou i zvířata všeho druhu a velice často i jiné ženy.

Za své sexuální fantazie se nestyďte

Motiv sexuálního násilí se v nich objevuje relativně velmi často. Podle studie British Sexual Fantasy Research Project, která analyzovala desítky tisíc erotických fantazií žen, sní čas od času o znásilnění nebo jiném přinucení k sexu 57 procent z nich.

Názory feministek o tom, že se v tomto případě jedná o výraz potlačeného ženského traumatu, považují už dnes sexuologové za překonané. Sexuální dispozice máme vrozené. Nikdo snad už dnes nevidí nic traumatizujícího nebo ponižujícího na tom, když ženy sexuálně vzrušují fantazijní představy o mužné síle.

Většina odborníků jim proto doporučuje, aby si eroticky snily, o čem chtějí, a za své představy se nestyděly. Mít erotickou představu s jiným mužem, než je ten, kterého máte doma, je úplně normální. A pokud váš partner tvrdí, že si s ním žádná žena nemusela v posteli nikdy nic představovat, zvažte, jestli má cenu, abyste se s ním podělila o své fantazie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám