Hlavní obsah

Sexuoložka Hana Fifková: Jsou krásné a úspěšné, přesto s nimi jejich muži nespí

Právo, Hana Fifková

V sexuologických ordinacích přibývá mužů, kteří se nechtějí milovat se svými ženami. Říkají: „Já nemůžu, protože nemám chuť, ale opravdu bych chtěl.“ Jejich ženy čekají, zlobí se a vyčítají. Otázka chuti na sex však není u mužů jen otázkou výše testosteronu. Bývá to komplexní problém, stejně jako u žen.

Foto: Profimedia.cz

Proč se mnou manžel nespí. Vždyť se tak snažím, trápí leckteré úspěšné ženy.

Článek

Nedávno mne v poradně navštívila dvojice. Její příběh bychom mohli uvádět jako příklad v čítankách, kdyby takové existovaly. Představte si sebevědomou, chytrou a krásnou ženu, oblečenou podle posledních trendů. A hned ve dveřích spustí: „Manžel se mnou nespí. Už půl roku! Přitom se tak snažím. Starám se o sebe i o něj. Má se mnou všechno, co potřebuje.“

Spolu s ní dorazí sympatický, pohledný a zdravý muž, který mi zadumaně říká: „Moje žena je skvělá, schopná a dobře vypadá. Většině lidí bude připadat dokonalá. Mně vlastně taky. Jenže já s ní nedokážu spát. Vím, že se na mě kvůli tomu naštvala, ale prostě mi to nejde.“

Zdá se, že některé dámy, ve snaze vyrovnat se pánům, možná trochu přestřelily v přímočarosti sexuální nabídky. Chybí jim cudná vábivost a mužům pak důvod k lovu.

Společně vykreslili obraz večera na sedačce v obýváku. Žena mluví o tom, co celý den dělala, jak se cítila, a v duchu řeší, proč s ní manžel nespí. Pak si přisedá blíž, protože si připadá sama. Muž mlčí. Vůbec nestíhá vodopád manželčiných myšlenek a cítí se provinile, protože s ní nespí. Posouvá se na kraj sedačky. Má dojem, že mu žena krade osobní prostor. V zoufalství nakonec uprchne na jediné bezpečné místo v bytě, kde může najít samotu a klid. Na záchod.

S ženskou emancipací se prý mužům zúžil prostor k tomu, aby se uplatnili. K sexu potřebují, aby si samičku museli vybojovat nebo ji mohli svést. Ale co mají dělat, když ženy začaly pomalu okupovat i jejich výsostné pole? Malé holky si čtou v časopisech návody, jak nejlépe sbalit kluka. Dospívající slečny se vůbec nemažou se slovníkem, který svou vulgárností často předčí slovník dlaždiče (omlouvám se všem dlaždičům).

Ženám chybí cudná vábivost

Zdá se, že některé dámy, ve snaze vyrovnat se pánům, možná trochu přestřelily v přímočarosti sexuální nabídky. Chybí jim cudná vábivost a mužům pak důvod k lovu.

V sexuologických ordinacích přibývá klientů, kteří si vytvořili závislost na internetovém pornu. Vůbec se nechtějí milovat se svými ženami. Stačí jim kliknout počítačovou myší a mají k dispozici nádhernou mulatku. Klik, a hele, dvě mulatky. Nebo radši blondýnu? Klik, a všechny dělají, co jim na očích vidí. To celé bez řečí a bez kritiky.

Existují teorie, že konzumace extrémních internetových erotických podnětů otupuje mužskou sexualitu. Na partnerky v domácích ložnicích jim pak už nezbývá chuť. Pro tyto situace bohužel platí jednoduché pravidlo: co je dobré pro jednoho, může být špatné pro druhého.

Ženy si dnes poradí takřka se vším, často precizněji, spolehlivěji a rychleji než muži. Mají prý mozek, který zvládne spoustu věcí najednou. Na rozdíl od toho mužského. Ten je lépe uzpůsobený k maximálnímu soustředění na jednu věc: na lov, na boj nebo na útěk. Působí ale dost smutně, když to je útěk od žen. Klik.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám