Hlavní obsah

Sexuologové: jaro dělá divy

– PRAHA
Novinky, Korzo/P

Příchod jara ovlivňuje každého živého tvora. Probouzí v něm nejen novou chuť do života, ale také erotickou touhu. Oblíbená roční sezóna se podle našich předních odborníků na sexuologickou problematiku projevuje rovněž na našich zákonodárcích.

Foto: Lenka Durďáková

Tradiční výrobek Slovácka

Článek

Sexuolog Jaroslav Zvěřina, poslanec za ODS, tvrdí, že současné politické boje ve sněmovně nemají s jarem nic společného. "Zvýšenou jarní aktivitu jsem zatím u svých kolegů ve sněmovně nezpozoroval."

Politika - náhražka za sex

Jeho kolega, sexuolog Radim Uzel však je toho názoru, že i politické boje mohou mít právě sexuální podtext. V politice si prý často své schopnosti dokazují osoby, které v milostném životě příliš neuspěly. Někteří jedinci prý dokonce v krizových situacích v parlamentu prožívají obdobné pocity jako při orgasmu.

"Politický boj může být částečnou náhražkou za sexuální život a orgasmus. Mozek totiž v takových situacích vyplavuje endorfiny, které pocity blaha způsobují," řekl Uzel, který poukázal na skutečnost, že podobné věci se dějí i ve zvířecí říši. Modelovým příkladem prý mohou být opice rodu Bonobo.

"Samci šimpanzů Bonobo při střetech šermují proti sobě ztopořenými penisy. To ovšem v Poslanecké sněmovně nelze. Kdyby se to ale zavést podařilo, mohli bychom být v parlamentu svědky pozoruhodných výjevů a možná by se politická situace rázem změnila. Navíc by si politici okamžitě přestali stěžovat, že zájem veřejnosti o parlament je nízký," usmál se sexuolog.

Reklama

Související témata:

Související články

Jarní očista: méně tuků a více vitamínů

Přestože v těchto dnech mrzne jen to praští a na jaro si ještě počkáme, pokud jsme v závětří, sluníčko už přece jenom sílu má a za pár týdnů možná sundáme...

Výběr článků

Načítám