Hlavní obsah

Sexuální poloha, při které se nejlépe hubne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hubnutí není jen o změně jídelníčku a sportovních aktivitách. Shazovat přebytečné kilogramy lze i při mnohem příjemnější aktivitě jako je sex. Podle odborníků však velmi záleží na sexuální poloze a její náročnosti.

Foto: Profimedia.cz

Nejlépe se hubne v poloze vstoje

Článek

Výzkum, který se uskutečnil v sousedním Německu, nyní ukázal, že při milování vstoje mohou ženy zhubnout až pět kilogramů za pouhé dva týdny.

Němečtí sexuologové prý zapojili do svého zkoumání celkem 500 párů. Tito dobrovolníci měli jediný úkol - praktikovat po dobu čtrnácti dnů sex výhradně ve vertikální poloze, tedy vstoje. Jiná poloha nebyla přípustná a všichni účastníci výzkumu se měli oddávat milování den co den.

Výsledky byly příjemným překvapením, zejména pro krásnější pohlaví - ženy zeštíhlely od tří až do pěti kilogramů, aniž by přitom navštívily byť jen jednou posilovnu.

Zapojí se více svalů a spálí více kalorií

Výzkum prokázal, že při sexu ve vertikální poloze člověk zapojuje více svalů a spálí tak více kalorií, než při milování vleže či vsedě.

Experiment podle odborníků dokumentoval, že i minimální, ale pravidelný pohyb, tedy sex ve správně zvolené poloze, pomáhá. A navíc může být pádným argumentem pro partnera, kterému se do milování příliš nechce.

Pokud tedy změníte svou běžně používanou polohu, můžete si osvěžit svůj intimní život třeba sexem na pračce v koupelně nebo na kuchyňské lince.

Reklama

Související témata:

Související články

Boj s přejídáním musí začít v hlavě

Únava, přejídání, ztráta libida, podrážděnost, to vše jsou stavy, které mají původ v hlavě, ač se projevují více na fyzickém vzhledu. Jak říkají nutriční...

Jak zkrotit chuť na sladké

Nemůžete si odpustit sladkosti, a přesto byste rádi zhubli? I pro vás existuje řešení, jak své chutě dostat pod kontrolu. A to odpočinkem a vyváženým...

Výběr článků

Načítám