Hlavní obsah

Sexappeal má prý čtyři poddruhy

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Odbornice na sex a lásku Kate Whitová z New Yorku přišla s teorií, že lidský sexappeal může mít čtyři velmi rozdílné podoby. Tato šéfredaktorka populárního amerického dámského časopisu tvrdí, že lidská přitažlivost může být rozdělena do čtyř základních typů: okamžitá přitažlivost, síla tělesné vůně, pomalu hořící láska a přitažlivý protiklad.

Článek

Okamžitá přitažlivost je pak založena na jiskře, která ihned přeskočí, a na oceňování podobné minulosti a zázemí. "Když zjistíte, že vás přitahuje dobře zajištěný hezounek s modrýma očima nebo Johnny Depp, protože to byl váš sen, skutečně to má co do činění s tímto náhlým poblouzněním," tvrdí Whitová.

Tělesná vůně může přitahovat okolní jedince na instinktivní rovině. Zatímco pomalu hořící láska představuje romantické naplnění dlouhého přátelství.

Lidé hledají protiklady

"Pomalu hořící láska vzniká tehdy, když náhle zjistíte, že vás přitahuje, možná po mnoha letech, muž, který byl dosud jen váš kamarád," dodala Whitová.

Přitažlivý protiklad je pak ten sexappeal, kdy nás na druhém láká, protože je dotyčný tak rozdílný ve srovnáni s námi. "Lidé často touží a hledají protějšek se zájmy a vlastnostmi, které jim samotným chybějí," dodala odbornice na vztahy.

Reklama

Související články

Změna zvyšuje sexuální touhu

Každý slušný člověk by se měl stydět za svůj chtíč. To se běžně říkávalo kdysi. Dnes se v ordinacích setkáváme s pacienty, kteří sem právě nedostatek svého...

Signály sexuální krásy

Mezi kritéria krásy a sexuální přitažlivosti patří především tři základní optické signály. Mužské svaly, krása tváře a ženský tělesný tuk soustředěný...

Výběr článků

Načítám