Hlavní obsah

Šéfka luxusních prostitutek putuje za mříže

Právo, DPA, nek
PAŘÍŽ

Ke čtyřem letům vězení a pokutě 150 tisíc eur (4,8 miliónů korun) byla v Paříži odsouzena Britka Margaret MacDonaldová (44), šéfka sítě prostitutek a prostitutů pro zámožné klienty. Její nevěstky patřily k tomu nejdražšímu a nejluxusnějšímu lidskému zboží v Evropě. Porota bordelmamá shledala vinnou z kuplířství.

Foto: Michal Horvát
Článek

"Madame Claude", jak média odsouzenou pojmenovala v narážce na známou šéfku prostitutek ze 70. let, dlouhá léta řídila více než 500 kněžek lásky ve dvaceti zemích.

Tisíce za noc

Vyšetřovatelé zjistili, že MacDonaldová měla měsíční obrat až 20 tisíc eur (630 tisíc korun), přičemž sazba za jednu schůzku dosahovala až 760 eur (téměř 24 tisíc korun).

Hostesky opatrovala

Služby svých callgirls, dívek na telefonu, nabízela prostřednictvím inzerátů v renomovaných denících, a to jako nabídku společenského doprovodu. Dohazovala tak obchody zejména dívkám z východní Evropy a Afriky.

Jedna z "hostesek" po vynesení rozsudku prohlásila, že MacDonaldová s nimi zacházela dobře. "Nikdy nikoho nenutila, aby pro ni pracoval," řekla.

Zatykač na pomocnici

Společně s MacDonaldovou byla odsouzena na tři roky vězení a k pokutě 100 tisíc eur také jedna z prostitutek za to, že pomáhala "madame Claude" rozšiřovat její síť v Německu. Tato pomocnice je však na útěku a byl na ni vydán mezinárodní zatykač.

Vzdělaná šéfka

MacDonaldová studovala na vysokých školách ve Francii a Británii. Hovoří několika jazyky, mj. francouzsky, italsky, španělsky a řecky. Domluví se rovněž arabsky a japonsky.

Reklama

Související témata:

Související články

Australský nevěstinec dává důchodcům slevy

Každou neděli mohou dostat australští penzisté pětiprocentní slevu v nevěstinci The Viper Room v Brisbane. Majitel podniku se domnívá, že neděle je den,...

Výběr článků

Načítám