Hlavní obsah

S věkem u žen klesá chuť, ale přibývá spokojenost se sexem

San Diego

Přestože v mládí ženy překypují sexuální touhou, se svým sexuálním životem jsou mnohem spokojenější až ve vyšším věku. Kvalita tak s věkem zřejmě vyvažuje kvantitu. Alespoň to tvrdí nejnovější vědecká studie.

Foto: Profimedia.cz

Ženy mohou být sexuálně uspokojené, i když sex skoro nemají.

Článek

Data se opírají o sexuální život 806 starších žen z komunity Rancho Bernardo poblíž San Diega, v níž žijí ženy plánovaně pro lékařské výzkumy už více než čtyřicet let. Nová studie si u nich všímala současné sexuální aktivity, zdraví, užívání hormonů, častosti vzrušení, zvlhčení vagíny, orgasmů, bolestivosti při souloži, sexuální touhy a uspokojení. Středním věkem u žen bylo 67 let, přičemž 63 procent z nich bylo po menopauze.

S věkem sexuální aktivita těchto žen klesá, ale 67 procent uvádí, že dosáhlo orgasmu při téměř každé či při každé souloži. Ale 40 procent žen nikdy nemělo, nebo téměř nikdy nepocítilo sexuální touhu. Třetina sexuálně aktivních žen pociťuje sexuální touhu jen velmi zřídka.

Téměř bez sexu, ale přesto uspokojené

„Jen každá pátá sexuálně aktivní žena uváděla vysokou míru sexuální touhy. A ve věku kolem osmdesáti let zažívá polovina žen vzrušení, zvlčení vagíny a orgasmus při většině sexuálních aktivit, ale jen zřídka sexuální touhu… Ale bez ohledu na to, zda měly partnera či jak byly sexuálně aktivní, sexuálně uspokojených bylo 61 procent žen,“ tvrdí profesorka Elizabeth Barrettová Connorová z University of California v San Diegu.

Takže starší ženy mohou být sexuálně uspokojené, i když sex skoro nemají. Emocionální a fyzická blízkost partnera je pro ně důležitější než orgasmus.

Reklama

Související témata:

Související články

Domácí thajská masáž s příchutí erotiky

Když se řekne thajská masáž, každý si hned představí erotickou scénu, kdy muž leží na zádech a nad ním je mladá krásná Thajka provádějící nejrůznější sexuální...

Nejúčinnější recepty na lepší sex

Lidé často hledají různé zázraky na vylepšení orgasmu nebo podporu erekce. Počínaje relativně racionálním ženšenem až po nesmyslné sušené tygří či krokodýlí...

Výběr článků

Načítám