Hlavní obsah

S přibývajícím sluníčkem se u mužů zvyšuje jejich sexuální apetit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Graz

První slunné dny působí na většinu lidí jako životabudič. Nicméně muži toto období prožívají ještě intenzivněji než ženy. Po zimě jim totiž narůstá hladina testosteronu v krvi. Její nárůst souvisí se sluněním a nárůstem hladiny vitaminu D v krvi. Čím více vitaminu, tím je více testosteronu a tím silnější libido muž má.

Foto: Profimedia.cz

S přibývajícím sluníčkem se u mužů zvyšuje i jejich sexuální apetit.

Článek

Vztah mezi nárůstem hladiny vitaminu D a hladiny testosteronu prokázali experti z Lékařské univerzity v rakouském Grazu.

Vitamin D se začne tvořit intenzivně v kůži poté, co je vystavena na dvacet minut slunečním paprskům a především UV záření. Již po této době vitaminu prudce přibývá, následně začíná růst také hladina testosteronu.

„Muži, kteří zajistí svému tělu dostatek slunečního záření, mají dostatek vitaminu D, který prospívá hladině testosteronu a tím posiluje libido,“ tvrdí mluvčí nizozemské společnosti SRF zkoumající účinky slunečního záření.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám