Hlavní obsah

Rozsáhlý průzkum odhalil praktiky z ložnic dospělých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praktiky z ložnic dospělých odhalil rozsáhlý americký výzkum současné lidské sexuality. Vědci se z něho dozvěděli vše o orgasmu, masturbaci, ale i sexuální orientaci.

Foto: Profimedia.cz

Osoby, které nemají problém s kondomy, jsou častěji vzrušení a mají ze sexu větší požitek.

Článek

Například dospělí muži dnes vyvrcholí nejčastěji a nejrychleji tehdy, je-li součástí jejich pohlavní aktivity především vaginální soulož. To ženy jsou mnohem složitější. U nich nastává vyvrcholení nejčastěji poté, co je do sexu zapojeno více technik a metod dráždění, nejčastěji pak orální sex. Národního výzkumu sexuálního zdraví a chování se přitom v USA zúčastnilo na šest tisíc osob mezi čtrnácti a čtyřiadevadesáti roky.

Z dalších výsledků vyplývá, že kondom používají Američané dvakrát častěji při náhodném sexu s cizí osobou než při souloži s trvalým partnerem. Osoby, které nemají problém s kondomy, přitom hodnotí svůj pohlavní život pozitivněji, jsou častěji vzrušení, mají ze sexu větší požitek a nejčastěji dosahují orgasmu.

Bisexuálů, gayů a lesbiček je přitom v průměrné populaci kolem osmi procent, ale homosexuální zkušenost – tedy sex se stejným pohlavím – aspoň jednou v životě zkusil dvojnásobný počet dospělých.

Masturbaci se přitom nejvíce oddávají muži i ženy ve věku 25 až 29 let, je to 84 procent pro muže a 72 procent pro ženy. Mezi muži staršími sedmdesáti let masturbuje 46 procent a mezi ženami stejné věkové skupiny 33 procent jedinců.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak poznat, zda je právě On ten pravý

Přesto, že bychom si to přály, neexistuje žádná magická odpověď na hledání dokonalého partnera. Objevit, zda je právě on ten pravý, trvá obvykle nějaký ten...

Výběr článků

Načítám