Hlavní obsah

Romantické filmy mohou ženám naprosto zničit život

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Být alespoň jednou princeznou nebo Julií Robertsovou v Nothing Hill, tak po tom touží v průběhu života každá žena. Jenže realita je mnohdy jiná. Málokterý muž je galantní a dokonalý jako většina romantických hrdinů a tak po shlédnutí jednoho takového filmu se může vcelku pohodový vztah změnit v minové pole.

Foto: Profimedia.cz

Sledování romantického filmu může mít doslova katastrofální následky.

Článek

Krásný romantický film tak může spustit celou lavinu problémů. Ženy začnou pátrat, proč jejich láska není stále tak intenzivní a dokonalá jako ve filmu a na řadu přijdou výčitky a někdy i hledání problému tam, kde vlastně ani není.

"Pouhých 90 minut strávených v kině při sledování romantického filmu, tak může zničit společný život na týdny, měsíce i roky," tvrdí autor australské studie psychologický poradce Gabrielle Morrissey.

Možná se vám to zdá nadnesené, ale až polovina párů dává za vinu právě romantickým filmům, že díky nim skončil jejich idylický vztah a proměnil se v reálný život plný hádek a neporozumění.

Opravdová láska je víc než jen zábavná pyrotechnika

O negativním vlivu romantických filmů na vztah dvou lidí potvrzuje i další vědecká studie zveřejněná deníkem Daily Mail. Podle ní filmy, jako jsou Notting Hill a Nevěsta na útěku měly významný vliv na partnerské vztahy, jelikož podporovaly nerealistická očekávání, pokud jde o lásku.

Podle lékaře Bjarne Holmese prý zase lidé po sledování romantických filmů spolu nedokáží efektivně komunikovat. Jako příklady pak uvádí filmy jako Zatímco jsi spal, Láska přes internet či Krásná pokojská.

Pokud tedy plánujete udělat své partnerce radost tím, že ji pozvete na nějaký skutečně romantický film do kina, pak mějte na paměti, že si kvůli němu můžete zkazit nejen 90 minut strávených v kině, ale také do té doby úžasný vztah.

Reklama

Související články

Jak nalézt ztracenou touhu po partnerovi

Mnoho z manželských párů se po několika letech soužití dostane do stavu, kdy má pocit, že to, co mezi nimi kdysi bylo, je nenávratně pryč. Je možné získat...

Výběr článků

Načítám