Hlavní obsah

Rodila s pouty na rukou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANCIE

Vězenkyně z francouzského nápravného zařízení ve městě Fleury-Mérogis odmítla rodit za přítomnosti dozorců, kteří jí na oplátku nechali po celou dobu porodu na rukou pouta. V pondělí o tom informovalo vedení nemocnice v Evry, kde žena přivedla dítě na svět.

Foto: archív produkce filmu

Babovřesky 3

Článek

Podle ředitelky nemocnice dostala žena těsně před porodem na vybranou - buď bude rodit za účasti dozorců, nebo zůstane s pouty na rukou.

"Před odchodem z porodního sálu jí spoutali," uvedl zástupce mezinárodní organizace zabývající se dohledem nad vězeňstvím OIP.

Případ vyvolal velké pobouření v lékařských kruzích. "Lékaři byli naprosto šokováni," řekla ředitelka nemocnice a zdůraznila, že již v minulosti došlo mezi zdravotníky a dozorci k třenicím.

Pracovníci nemocnice postup zaměstnanců věznice nechápou a jen těžko si dokáží představit, že by rodící žena ze sálu utekla.    

Podle agentury DPA se rovněž francouzský ministr zdravotnictví Dominique Perben k jednání dozorců vyjádřil velmi kriticky a jejich rozhodnutí považuje za absurdní. "Již jsem je požádal o vysvětlení," prohlásil Perben.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám