Hlavní obsah

Radim Uzel: Sebeuspokojování je trnem v oku i dnešních mravokárců

Právo, Radim Uzel

Američtí sexuologové potvrzují, že slušně vychované americké dívky vstupují do manželství vesměs s neporušenou panenskou blánou. Přitom většina z nich má za sebou desítky orálních zkušeností a některé nepovažují za ztrátu panenství dokonce ani anální soulož.

Foto: Profimedia.cz

Pro některé církve je onanie stále něco špatného.

Článek

Zlatou érou pštrosí politiky v sexu však bylo 19. století. Oficiální morálka hlásala něco jiného, než prožívala většina lidí ve všedním sexuálním životě. Mnohé z těchto neblahých zvyků přetrvávají dodnes.

Velká Británie se už na začátku minulého století chlubila moderními splachovacími záchody, vyhřívanými koupelnami a teplými sprchami. Ale tak jednoduché zařízení jako bidet zůstalo lidem dlouho neznámé. Lidé, kteří ho náhodou měli, to tajili. Podle tehdejší britské společnosti by totiž pravidelné mytí genitálií mohlo přivádět mravné panny na nemravné myšlenky. A svést je třeba k masturbaci.

Při infibulaci stiskl lékař předkožku mezi dvě destičky, které k sobě přiletoval. A dal na ně razítko. Procedura měla mladým mužům bránit v sebeukájení nebo v souloži.

Nesmyslná obrana v podobě infibulace 

Ušetřeni nezůstali ani muži. Dr. Weinhold ze saského Halle tehdy znovu objevil jakousi antiobřízku: infibulaci. Mužská obřízka, židovský obřad, při kterém se předkožka odstraňovala, byla opatřením hygienickým. Zabraňovala hromadění nečistot a omezila vznik různých zánětů.

Při infibulaci stiskl lékař předkožku mezi dvě děrované destičky, které k sobě přiletoval. A dal na ně razítko. Což bránilo tomu, aby je někdo otevřel a bez razítka znovu uzavřel, aniž by se na to při příští prohlídce přišlo. Infibulace měla mladým mužům bránit v případném sebeukájení nebo v souloži.

Je jistě pozoruhodné, že tato metoda byla ještě v první polovině 19. století oficiálně povolena a tehdejšími církevními hodnostáři dokonce vyžadována. Pokud byste si mysleli, že boji proti onanii v církvi po téměř dvou stoletích odzvonilo, mýlíte se. V současné době vstávají noví bojovníci.

Onanie vadí i současným zastáncům sexuální morálky

Když se podíváte na hlavní námitky novodobých zastánců sexuální morálky, kteří petičními akcemi bojují proti školní sexuální výchově, zjistíte, že jim nejvíc vadí dvě informace: 1. homosexualita není nemoc, 2. onanie není škodlivá.

Teď už jen zbývá, aby ministerstvo školství, mládeže a tělesné výchovy doporučilo kromě státních maturit ještě zapečetění penisů středoškolské mládeže. Razítko dodané podnikem CERMAT bude mít ředitel školy uschované ve speciálním trezoru zakoupeném z prostředků Evropské unie.

Reklama

Související témata:

Související články

Proti ucpanému nosu lze bojovat i masturbací

O tom, že masturbace zdraví prospívá, není pochyb. Podle íránského lékaře Siny Zarrintana navíc masturbace pomáhá proti ucpanému nosu. Orgasmus a ejakulace...

Masturbace je nejen zdravá, ale také léčivá

Dlouhodobě se ví, že je masturbace zdravá a všechny mýty o její škodlivosti byly vyvráceny. Stále častěji se ale odborníci zaměřují na výzkum masturbace jako...

Výběr článků

Načítám