Hlavní obsah

Radim Uzel: Při holení intimních míst dbejte na přání svého sexuálního protějšku

Právo, Radim Uzel

Britský vědec a publicista Desmond Morris patří mezi uznávané odborníky z oblasti etologie a sociální psychologie. U nás se nejvíc proslavil bestsellerem Nahá opice. Tím je samozřejmě míněn člověk. Už tehdy jsme to chápali jako nadsázku.

Článek

Nemusíme nijak zvlášť dokazovat, že se člověk od opice liší i jinak než pouhým ochlupením. Ale díky tomuto jevu zaujímá unikátní místo v celé říši savců. A spolu s řečí je jistě jevem nejvíce nápadným.

Na lidského novorozence však dodnes působí domnělý dotyk matčiny srsti. Jedna stará porodní asistentka nám sdělila tajný recept, jak přimět křičící dítě ke klidu a k vydatnému sání z matčiny prsní bradavky. Stačí k tomu jednoduchý trik: kojenec uchopí do dlaně kousek měkké kožešiny.

Dotek chlupů připadá uklidňující a příjemný i dospělým. Pohodlná lenoška vystlaná kožešinou by mohla vyprávět.

Je pravda, že s nahou opicí to není stoprocentní. Máme na těle pár zbytků srsti. A tady můžeme pozorovat velice pozoruhodný jev: čím dál tím více se svého tělesného ochlupení zbavujeme.

Vyholování tělesného ochlupení provádějí některá náboženství z rituálních důvodů. K nám se tento zvyk šíří zejména z USA. Chlupy nám mizí téměř před očima. Vždyť na filmech z první republiky má zarostlé podpaží i tehdejší hvězda Adina Mandlová.

Moderní žena je naprosto holá

Vyholování dámského podpaží začalo až v 50. letech minulého století. A první oholené ženské přirození jsem viděl až v roce 1992 na gynekologické klinice v Baltimore (Maryland, USA).

Holení se tedy stěhovalo z podpaží na dolní končetiny, pak na obočí a genitál. Moderní americká žena nemá dnes na sobě ani chloupek, kromě vlasů.

Nedávno se jeden muž rozčiloval nad tím, že barvením vlasů a holením nohou vytváří falešné signály. Přirozeně zrzavé vlasy a chlupaté nohy jsou prý příznakem sexuální vášnivosti. Musím přiznat, že na tom něco je.

S holením těla nezůstávají pozadu ani muži. Odstraňování mužného vousu je prastarým kosmetickým zákrokem. Móda zarostlého obličeje se čas od času vrací a holit se přestávají také slavní herci. Někdy je vous také předmětem sázky, jindy zase signálem protestu.

Holicí strojek dnes občas řádí i na mužském genitálu. Někteří lidé tvrdí, že při dokonalém oholení pánského přirození vypadá penis větší, než když se z poloviny skrývá v chlupatém houští. Při dnešní fascinaci velikostí penisu je tento argument do určité míry pochopitelný.

Oholené přirození jako úchylka

Ale proč si genitální ochlupení vyholují ženy? Snad by to mohlo mít zdůvodnění v případě partnerových pedofilních sklonů. Oholené přirození totiž vypadá jako přirození dětské. Aby se neřeklo, ponechávají si některé dámy dvě úzké čárky ochlupení kolem stydké rýhy. Je to trochu směšné.

Člověk by se měl řídit při svých holících zásazích aspoň trochu vkusem a přáním svého sexuálního protějšku. Pokud se vám nelíbí, jak přítel nebo přítelkyně po odstranění chlupů vypadá, klidně to řekněte. Chlupy se tam s velkou pravděpodobností brzy vrátí. Na rozdíl od trvalého tetování můžete tento zásah snadno napravit.

Reklama

Související témata:

Související články

Móda intimního oholení

Byl to svérázný výzkum. Udělaly ho čtyři dívky. Oslovily stovku mužů, kteří vyplnili dotazník. Ptaly se jich na jejich vztah k holení různých partií těla....

Vše pro hladkou tvář

V průměru se muži holí přibližně padesát let svého života, což znamená asi osmnáct tisíc procedur a dvanáct set hodin ztracených činností, kterou většinou...

Výběr článků

Načítám