Hlavní obsah

Radim Uzel: Jak souvisí plat muže a vyvrcholení ženy

Právo, Radim Uzel

Není to tak dávno, co jsem tu psal o tajemství ženského orgasmu a o zvláštním americkém přístroji zvaném Orgasmotron. Dokáže vyvolat pocit sexuálního vyvrcholení pomocí elektrických impulzů, které vysílá do mozku. Stojí asi 200 000 Kč. Kam se na takový geniální přístroj hrabe obyčejný vibrátor.

Foto: Profimedia.cz

Čím je mužův příjem vyšší a jistější, tím má žena více orgasmů a snáze jich dosahuje.

Článek

Moderní vědecké výzkumy však míří ještě dál. Třeba vědci z univerzity v Newcastle v Anglii zjistili, že nejsilnější vliv na počet orgasmů ženy má finanční příjem jejího partnera. A nebylo to jenom nějaké náhodné zjištění. Tým vědců pečlivě analyzoval sexuální život pěti tisíc dospělých osob.

Stálého partnera či manžela mělo 1534 žen. Při každém pohlavním styku dosahovalo orgasmu 121 z nich, tedy 8 %. Dalších 408, to znamená 27 %, dosahovalo vyvrcholení často. A plných 762 (téměř polovina) mělo orgasmus jen někdy. Zřídka nebo velmi zřídka si ho užilo 243 žen: 16 %.

Poslední údaj se trochu liší od českých výzkumů, U nás je celoživotně bez orgasmu pouze 5 až 6 % žen. Příčina tohoto rozdílu bude možná v tom, že všech pět tisíc osob, které vědci z Newcastlu zkoumali, byli Číňané. Škoda, že zjištěné výsledky neporovnali s domácími anglickými poměry.

Frekvence orgasmu závisí samozřejmě na věku ženy

I naše mladé dívky občas trápí orgastická nedostatečnost. Přečtou si v ženském časopise, jak má takové správné vyvrcholení vypadat, a pak pocítí málem komplex méněcennosti. Bohužel jim nikdo neřekne, že ty správné reakce se často dostavují až po delší době, nejednou až po několika letech sexuálního života.

Záleží samozřejmě také na způsobu sexuálního dráždění. Dřív jsme se učili, že minimálně jedna třetina žen dává přednost nekoitálním technikám, tedy sexu bez souložení. Je jim příjemnější mazlení. Dnes víme, že je jich víc než polovina. Jedna podmínka dosažení orgasmu se sexem zdánlivě vůbec nesouvisí. Jak už jsem řekl, je to finanční zabezpečení partnera. Přesněji řečeno výše jeho měsíčního příjmu. Čím je jeho příjem vyšší a jistější, tím má žena více orgasmů a snáze jich dosahuje.

Není to nic nového pod sluncem. Ženy odjakživa dávají přednost mužům, kteří se dokážou dobře postarat o rodinu a skýtají záruku kvalitní péče o potomstvo. V dávnověku to bylo třeba nejlepší sousto z mamuta. Dnes je to nesporně výše bankovního konta a zlatá platební karta. Říkáme tomu přístup ke zdrojům. Důležitá bývá i ochota se o ně rozdělit.

Pak už je potřeba jen to, aby partner zůstal zdravý a dlouho vydržel. Když se to nedaří, pojme žena za manžela muže bohatého a dítě zplodí s jiným, zdravým. Stává se pak, že manželky bohatých bankéřů otěhotní se svým bodyguardem. Také tenisový trenér se ukázal pro tento účel celkem spolehlivou profesí. Odborně se tomu říká ženská smíšená reprodukční strategie. Platí v Číně, i ve staré dobré Anglii. A bylo by divné, kdyby nefungovala také v České republice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám