Hlavní obsah

Radim Uzel: Existují vibrátory dokonce i pro muže

Právo, Radim Uzel

Vibrátor patřil v minulém století k nemravným předmětům. Jeho používání zavánělo málem sexuální úchylkou. Před třiceti lety se u nás místo něj prodával speciální „masážní“ přístroj na baterky. Svým válcovitým tvarem připomínal mužské přirození jen vzdáleně.

Foto: Profimedia.cz

Mezi nejrůznějšími sexuálními pomůckami lze najít i vibrátor pro muže.

Článek

Technický pokrok vtrhl nezadržitelně i do oblasti erotických pomůcek. Nedávno jsem měl v ruce vibrátor, který byl od penisu k nerozeznání. Na pohled i na dotek. Kromě vibrací a pohybů tam i zpět se dokázal kroutit jako vývrtka. Technika zvítězila nad přírodou. Takový šroubovitý pohyb žádný skutečný penis nezvládne. Existují i dvouhlavňové vibrátory. Dráždí pochvu a současně konečník. Žena si navíc může pouštět do obou tělesných otvorů střídavou intenzitu chvění.

Vibrátor považuje většina lidí za pomůcku masturbační. Řada dvojic ho však využívá jako hračku, která zpestřuje párovou sexuální aktivitu.

Někdo nad tím zakroutí hlavou. Gynekologové však vibrátor vesměs vítají. Je lepší než jiné, často nehygienické nebo nebezpečné předměty.

Na nočních službách jsme odstraňovali z pochvy řadu kuriózních věcí: různé druhy ovoce, lahvičky, vlásenky, svíčky, automobilové součástky, hřebeny, injekční stříkačky, dětské hračky nebo třeba i malý cestovní budík.

Někteří muži se nezříkají různých pomůcek

Ale ani muži nezůstávají při masturbaci pozadu. K bizarním technikám patří třeba onanie do lahve od mléka nebo do hadice od vysavače. Setkali jsme se dokonce s masturbací do výfuku automobilu: prý proto, že je teplý.

Většina lidí slyšela o nafukovacích pannách s funkčním otvorem do pochvy, do úst a někdy i do konečníku. Často mají odpudivý vzhled a někdy i nepříjemně páchnou. Svědčí o značné erotické představivosti mnohých mužů, kteří si místo tohoto nevzhledného monstra dokážou představit přitažlivou krasavici.

Vibrátory pro muže mají podobu umělé pochvy. Po zasunutí penisu začnou vibrovat její vnitřní stěny. Tím dochází k příjemnému dráždění. Nepoužívají se jen k uspokojování mužských potřeb, ale také k odběru spermatu nebo k léčení mužských sexuálních poruch.

Německý sexuolog Vogt použil tuto pomůcku u 43 mužů, kteří nebyli schopni ejakulace. Polovina z nich dosáhla výronu semene napoprvé. U ostatních se to podařilo po opakovaných pokusech. S cvičením se zkracovala i doba nutná k dráždění. Zprvu to bylo 10 až 15 minut, výjimečně dokonce 30 minut. Později stačilo jen 5 minut. Klasik české sexuologie MUDr. Miroslav Plzák doporučoval použít v těchto případech také erotické fotografie nebo pornografická videa, které nácvik zefektivňují.

Zmíněné erotické hračky mají své příznivce a samozřejmě i odpůrce. Jedno jim však nelze upřít. Dokonale naplňují známé heslo Tomáše Bati: Dřinu strojům.

Reklama

Související témata:

Související články

Radim Uzel: Tajemství Klubu deseti tisíc

V jednom televizním pořadu se mě zeptali, jak je to se sexem ve vesmíru. Tou otázkou mě zaskočili. Odborná literatura o této problematice cudně mlčí.

Radim Uzel: Dvě největší tělesná potěšení

Radost ze sexu a z dobrého jídla, to jsou pro většinu lidí dvě největší tělesná potěšení. Pravda, potravu a sex potřebuje každé zvíře. Ale zřejmě jen člověk je...

Výběr článků

Načítám